Enerji Sektörünün Kalbi Bursa'da Atacak

Bursa'da 1-5 Aralık tarihleri arasında "Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler" ana temasıyla gerçekleştirilecek olan 8

Bursa'da 1-5 Aralık tarihleri arasında "Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler" ana temasıyla gerçekleştirilecek olan 8. Ulusal Temiz Enerji Günleri'nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yapacak.
8. Ulusal Temiz Enerji Günleri çerçevesinde düzenlenecek sempozyuma 130 bilim adamı, bürokrat, STK yöneticisi, enerji sektöründe yatırım yapan kamu ve özel sektör temsilcisi konuşmacı olarak katılacak. 5 gün boyunca enerji sektörünün ele alınacağı 8. Ulusal Temiz Enerji Günlerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.
Su Vakfı, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da ana sponsoru olduğu 8. Ulusal Temiz Enerji Günleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ayrıca Ulusal Temiz Enerji Fuarı da enerji sektöründeki büyük kuruluşlara ev sahipliği yapacak.
Bu yılki teması "yenilenebilir enerji ve yerel yönetimler" olarak belirlenen 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nda rüzgar, güneş, jeotermal, biyo kütle, hidrojen ve hidro-elektrik enerjisi konuları ele alınırken, Ulusal Temiz Enerji Fuarı'nda da bu konulardaki yeni gelişmeler sergilenecek.
Sempozyumda, "İklim değişikliği çerçevesinde sürdürülebilirlik ve Türkiye enerji kaynakları", "Dünya'da ve Türkiye'de enerjinin geleceği", "Jeotermal enerji ve termal enerji depolama", "Enerji verimliliği", "Elektrikli taşıtlar ve çevre", "Elektrikli araçlar ve geleceği", "Rüzgar enerjisi", "Hidrojen teknolojisi", "Güneş enerjisi", "Temiz enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanı" gibi konularda oturumlar yapılacak.