Vali Karaloğlu'ndan Maral Ailesine Taziye Ziyareti

Van Valisi Münir Karaloğlu, merkeze bağlı Kumluca köyünde çıkan kavgada ölen Mahmut Maral'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, olaydan 10 gün sonra iki aile arasında sağlanan barışı ise takdirle karşıladığını söyledi

Vali Karaloğlu'ndan Maral Ailesine Taziye Ziyareti
Van Valisi Münir Karaloğlu, merkeze bağlı Kumluca köyünde çıkan kavgada ölen Mahmut Maral'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, olaydan 10 gün sonra iki aile arasında sağlanan barışı ise takdirle karşıladığını söyledi.
Vali Karaloğlu, Erciş ilçesinde katıldığı bir okul açılışının ardından akşam saatlerinde beraberindeki AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan'la birlikte 10 gün önce akrabalar arasında çıkan kavgada ölen Mahmut Maral'ın (41) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Maral ailesinin büyüğü olan Ali Maral ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Vali Karaloğlu, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olay sonrası iki ailenin kan davasını büyütmeden 10 gün içinde barış sağlamalarını ise takdirle karşıladığını belirten Karaloğlu, "Kanı kanla yıkamak olmaz. Kanı suyla yıkamak gerekir. Sizlerin yaptığı bu sağduyulu davranış umarım bölgemizde yıllardır devam eden kan davalarına güzel bir örnek olur. Ölen insanın ailesine Allah sabır versin. İnşallah hiç kimse bir daha böyle acılar yaşamaz" dedi.
Bir süre taziye evinde oturan Vali Karaloğlu, okunan duanın ardından beraberindekilerle birlikte Kumluca köyünden ayrıldı.