Tbmm Kanser Araştırma Komisyonu Gümüşhane'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde kurulan ve başkanlığını AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın yaptığı "Kanser Araştırma Komisyonu" Gümüşhane'ye geldi.

Tbmm Kanser Araştırma Komisyonu Gümüşhane'de
Heyet Gümüşhane temaslarına başlamadan önce Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Tüneli çıkışında TBMM 90. Hatıra Ormanına fidan dikti. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Çevre ve Orman İl Müdürü Sadettin Yinanç, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Torul Orman İşletme Müdürü Ozan Özkan'ın yer aldığı heyet, 11 milletvekili ve 4 uzmandan oluşan komisyon üyelerini Zigana tüneli çıkışında karşıladı.
Geçitte gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Komisyon Başkanı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, komisyon olarak Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Gümüşhane'ye geldiklerini ve burada incelemelerini sürdürüleceklerini söyledi. Aydın, son yıllarda Çevre Orman Bakanlığı ve TBMM'nin ortaklaşa yürüttüğü protokoller kapsamında 81 ilde TBMM 90. Yılı anısına oluşturulan hatıra ormanları ve ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Gümüşhane'de de Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğümüz her yıl nüfus başına yaklaşık 10 fidanı dikiyor. Yani yıllık 1,5 milyon civarında fidan Gümüşhane'de toprakla buluşuyor. Bu ortamda TBMM adına da şuanda 5 hektar alanda ağaçlandırma yapıldı ama devamı ile 35 hektara kadar çıkacağız. Zigana dağı tünel çıkışından Kürtün yol ayrımına kadar ki mesafede ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Bizde TBMM'nin adına olan bu ağaçlandırmada milletvekili arkadaşlarımızla katkıda bulunduk. Yeşilin, ormanı ve doğanın daha yaşanabilir olması adına siyasi sorumluluğumuz doğrultusunda da bu farkındalık ve emek sarf etme noktasında var olduğumuz için oldukça mutluyuz" dedi.
Burada hazırlanan hatıra ormanına fidan diken milletvekilleri daha sonra fidanlığın tabelasını da kendi elleri ile yerleştirdikten sonra kendileri için hazırlanan ve yöresel ürünlerden oluşan kokteyle katıldı.