Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden Hayvanlara 'Küpe' Uyarısı

Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yeni doğan buzağılara 20 gün içerisinde küpe takılması konusunda hayvancılıkla uğraşanları uyardı.

Giresun'da binlerce küpesiz hayvan bulunduğunu ileri süren Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Birlik Sorumlusu Hayati Akkoyun, "Bilindiği üzere 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yeni doğan buzağılara 20 gün içerisinde küpe taktırıp, hayvan kayıt sistemine kayıt ettirmeleri gerekmektedir. 20 günden büyük hayvanlara küpe takılmamakta ve hayvan kayıt sistemine kayıt edilmemektedir. Küpe takılmamış ve hayvan kayıt sistemine kaydedilmemiş hayvanların il ve ilçe dışına sevklerine müsaade edilmeyerek veteriner sağlık raporu verilmemekte, hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamamaktadırlar" dedi.
"İşletmesindeki büyükbaş hayvanlarını küpeletmeyen ve kayıt altına aldırmayan yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için, 26.11.2010 tarihli Tarım ve Köyişleri Bakanlığı oluruna istinaden işletmelerinde bulunan her yaş ve cinsteki büyükbaş hayvanları 13.12.2010 tarihine kadar küpeletmesi ve Hayvan Kayıt Sistemine kaydettirmesi gerekmektedir" diyen Akkoyun "Özellikle köy muhtarımızın hayvan sahiplerini bilgilendirerek, küpesiz hayvanı bulunanların 13.12.2010 tarihine kadar Tarım İl, İlçe Müdürlüklerine veya Serbest Veteriner Hekimlere müracaat ederek hayvanlarına küpe taktırmaları sağlanmalıdır"şeklinde konuştu.