Çiftçilere hayvanlarını küpeletme ve kayıt ettirme uyarısı

Giresun Tarım il Müdürlüğü, çiftçilerin büyükbaş hayvanlarını mutlaka küpeletmesi ve Türkvet sistemine kaydetmeleri istedi.

Müdürlükten yapılan

Giresun Tarım il Müdürlüğü, çiftçilerin büyükbaş hayvanlarını mutlaka küpeletmesi ve Türkvet sistemine kaydetmeleri istedi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bakanlık tarafından AB Uyum Yasaları çerçevesinde, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çıkarıldığı hatırlatıldı. Kanunun 13 Aralık 2010'da yürürlüğe gireceği aktarılan açıklamada, kanunla birlikte büyükbaş hayvanlarını küpelenmesi ve kayıt altına alınması gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Yetiştiricilerin mağdur olmaması için 26.11.2010 tarihli bakanlık makam oluruna istinaden işletmelerinde bulunan her yaş ve cinsteki büyükbaş hayvanların 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu yürürlüğe gireceği 13 Aralık 2010'a kadar küpelenmesi ve Türkvet sistemine kaydedilmesi sağlanacaktır. Her yaştan sığır veya mandasında kulak küpesi olmayan yetiştiricilerin mümkün olan en kısa süre içerisinde bağlı bulundukları iİ veya ilçe tarım müdürlüğüne müracaat etmeleri ya da küpeleme yetki sözleşmesi bulunan serbest veteriner hekimlerle temasa geçmeleri önemle duyurulur."

Açıklamada, hayvanlarını küpeletmeyen ve kayıt ettirmeyenlere 500 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.