Suudi Arabistan'da Araplara Türkçe kursları başlatılıyor

Son dönemlerde Türkiye ile Arap ülkeleri arasında hızla gelişen ilişkiler Arapların Türkiye'ye ye olan merakını daha da artırıyor. Birçok Arap ülkesin

Son dönemlerde Türkiye ile Arap ülkeleri arasında hızla gelişen ilişkiler Arapların Türkiye'ye ye olan merakını daha da artırıyor. Birçok Arap ülkesinde açılan Türkçe öğretim kurslarına bir yenisi de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da önümüzde ki günlerde açılacak.

Riyad Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Salih Özer Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'da gerek akademisyenler, gazeteciler gerekse yerel halktan gelen ısrarlı talepler doğrultusunda, Araplara yönelik olarak Türkçe Dil Kursu açıyoruz." dedi. Özer sözlerine şöyle devam etti. "Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Suudili işadamlarının da, Türk işadamlarıyla doğrudan Türkçe temas etme amacıyla bu kursa yönelik yoğun taleplerinin olduğunu gördük. Ayrıca Körfez'de ve özellikle Suudi Arabistan'da yoğun şekilde izlenen Türk dizilerini orijinal dilinde izlemeyi düşünenlerden de Türk diline yönelik büyük talep oldu. Öte yandan Türkiye'de tatillerini geçiren ve geçirmeyi planlayan Suudiler tarafından, Türk turizm sektörü ve yerel halkla daha rahat temas edebilmeleri açısından da Türk diline yönelik büyük bir talep bulunmaktadır. Kısacası Türk kültürünü ve sosyal yaşamını yakından takip etmek isteyen Araplar açısından Riyad'daki Türkçe dil kursları, birçok açıdan büyük fırsat teşkil etmektedir."

Son yılarda gerek kültürel ilişkiler de gerekse turizm rakamlarında ciddi gelişmelerin gözlemlendiği Suudi Arabistan'da açılacak olan Türkçe dil kursları, iki ülke arasındaki kültürel-ticari tüm alanlardaki ilişkileri derinden ve olumlu şekilde etkileyeceği düşündüğünü belirten Müşavir Özer "2010 yılı Nisan ayında Suudi Arabistan'ın Riyad ve Cidde kentlerinde düzenlenen Türk Kültür Günlerinin, bu hususun en büyük göstergesi olmuştur." diye konuştu.

Müşavir Salih Özer, kurslar ile ilgili olarak okutman, ders materyali vs. her türlü altyapının hazır durumda olduğunu ve kursların Riyad Kültür ve Tanıtma ofisinde yapılmasının planlandığını ifade etti. Özer "Okutman olarak ise Kral Suud Üniversitesi Türkoloji bölümü hocalarının görev yapacağı kurslarda, kurs materyali olarak Türkiye'den getirtilen TÖMER'in yabancılar için Türkçe ders kitapları ve CD'leri kullanılacaktır." dedi.

Kursların bugün başlayacağını belirten Riyad Kültür ve Tanıtım Müşaviri, "1. kurun 12 Hafta (3 ay) olarak ve haftada 2 gün 3'er saat şeklinde gerçekleştirilecektir. Kurs ücreti olarak ise sembolik bir rakamın alınacak, artacak talepler doğrultusunda orta ve ileri düzey Türkçe kurslarının da açılabilir." Dedi.