Isparta Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için gözler İl Genel Meclisi'ne çevrildi

Isparta'da kurulması gündemde olan ancak arazi engeline takılan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nde gözler İl Genel Meclisi'ne çevrildi.

Isparta'da kurulması gündemde olan ancak arazi engeline takılan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nde gözler İl Genel Meclisi'ne çevrildi.

Isparta Ticaret Borsası(ITB) Başkanı Ahmet Adar, kurulması için gayret gösterdikleri 'Elma Borsası' ve 'Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'nin Isparta ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Adar, arazi engeliyle karşılaştıkları Hayvancılık OSB'nin aralık ayında yapılacak İl Genel Meclisi toplantısında gündeme alınacağını belirterek, buradan müjdeli bir haber beklediklerini belirtti.

ITB Başkanı Adar, 285 milyon liralık işlem hacmine ulaştıklarını açıkladı. Isparta ekonomisinde 'iyi ki tarım var' dedirtecek gelişmelerin yaşandığını belirten Adar, kırsal ve bölgesel kalkınmaya büyük önem veren devletin, yeni kurumlarla bu alanda önemli faaliyetler yürüttüğünü kaydetti.

Adar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun en önemli örnekler olduğunu ifade ederek, "BAKA'nın bölgemizde öncelikli olarak destekleyeceği alanlar arasında istihdama yönelik kırsal kalkınma yatırımlarının bulunması, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun da benzer projelere AB kaynaklarından hibe destekler verecek olması bizleri sevindirmektedir." dedi.

MECLİSİN MÜJDELİ HABERİ BEKLENİYOR

Bölgede hayvancılık, süt ve süt ürünleri alanında önemli gelişmeler yaşandığına değinen ITB Başkanı, son zamanlarda Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nden yer talep eden ve alan firmaların tarımsal sanayiye yönelik faaliyetlerinin dikkat çektiğini kaydetti. Adar, borsada en fazla tescil işlemi gerçekleştirilen sektörün süt ve süt ürünleri olmasının, bu alandaki olumlu gelişmelerin bir göstergesi olarak kabul edildiğini anlattı.

Isparta'da hayvanlığın gelişmesinin ve daha modern şartlarda yapılmasının ancak hayvancılık organize bölgeleri ve toplu hayvancılık bölgelerinin kurulması ile mümkün olabileceğine işaret eden Adar, "Borsa meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunca gerekli çalışmalara başlanılmış, Gönen ilçesinde 500 dekarlık alan bulunmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda maalesef alanın Milli Emlak, orman ve şahısların olması nedeniyle bu projemiz hayata geçirilememiştir." diye konuştu.

Hayvancılık OSB'si kurulmasının aralık ayındaki Isparta İl Genel Meclisi'nde görüşüleceğini ifade eden Adar, müjdeli kararlar alınmasını beklediklerini ifade etti. Adar, şöyle devam etti: "Çünkü yatırım yapmak isteyen bir hayli girişimci bulunmaktadır. Hatta bu girişimcilerimizden bazıları uygun arazileri bularak hayvancılık alanlarındaki yatırımlarını hayata geçirmeye başlamışlardır. Organize hayvancılık bölgesi süratle kurulmalı ve yatırımcılar, yatırımlarını bu alanlara yapmalıdırlar."

'ELMA BORSASI İLE PİYASADA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ'

Ahmet Adar, ITB olarak şehrin en değerli tarımsal ürünü olan elmadan kazanılan katma değerin artırılması, Isparta'nın elma piyasasının hakimi ve merkezi olması için Elma Borsası'nı hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı. Elma Borsası ile elmanın satış ve pazarlamasında önemli bir organizasyon sağlayıp, dünyada marka haline getirilmesinin sağlanacağını vurgulayan Adar, elma üreticisi ve Ispartalı tüccarların bu piyasaya hakim olup, Türkiye elma pazarının buradan belirlenmesinin hedeflendiğini dile getirdi.