Gaziantep'te Zincirleme Trafik Kazası: 12 Yaralı

Gaziantep'te meydana gelen zincirleme kazada 4'ü ağır 12 kişi yaralandı. Kazaya 3 kamyon 2 işçi servisi ve bir ambulansı karıştı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, D400 kara yolu üzerinde (İpek Yolu) kent merkezinden Başpınar istikametine giderken meydana geldi. İddiaya göre, işçi taşıyan Mehmet K. yönetimindeki 27 UH 747 plakalı servis aracı trafik yoğunluğu nedeniyle yavaşladı. Bu sırada onun arkasından gelen araçlarda yavaşlayınca en arkadan gelen 27 YZ 304 plakalı kamyon önündeki araçlara çarptı. Büyük bir patlama sesiyle meydana gelen kaza sonrasında kamyon önünde bulunan araçları sürükledi. 3 kamyon ve 2 işçi servisinin karıştığı
kaza yerine hemen çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen 27 J 756 plakalı ambulansa yaralılar taşınırken arkadan gelen bir otomobil duramayarak ambulansa çarptı. Kazada yaralanan toplam 12 kişi olay yerine gelen diğer ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Öte yandan, kazanın görgü tanıkları büyük bir patlamanın ardından kazanın meydana geldiğini söyledi. Kazayı anlatan bir servisin sürücüsü Osman S. önündeki aracın yavaşlaması nedeniyle kendisinin de yavaşladığını ifade ederek, "Ben yavaşladığım sırada arkamda büyük bir gürültüyle bir patlama meydana geldi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken birden arkamdaki araç bana bende önümdeki araca çarptı. Sonrasını hatırlamıyorum ve gözlerimi hastanede açtım" dedi.
Kaza sonrası olay yerine gelen trafik ekipleri kazaya karışan araçları tek tek çekici yardımıyla yoldan kaldırdı. Yolda ulaşım bir süre kontrollü bir şekilde sağlandı.