Alemcilerin Yaktığı Lastikler, Zehir Kustu

Erzurum'un Oltu ilçesinde Sanayi Sitesi üstünden geçen çevre yolu yanındaki boş alana bırakılan eski lastikleri bir grup alemci ateşe verdi

Erzurum'un Oltu ilçesinde Sanayi Sitesi üstünden geçen çevre yolu yanındaki boş alana bırakılan eski lastikleri bir grup alemci ateşe verdi. Lastiklerin alev alması ile birlikte Oltu'da yoğun bir hava kirliliği oluştu. Oltu İtfaiye ekipleri yangın mahalline gelerek yanan lastikleri söndürdü. İtfaiye Müdürü Tunay Kul, lastiklerin orada oturup içen alemciler tarafından ateşe verildiğini söyledi. Koyu dumanı görür görmez ciddi bir yangın olabileceği endişesiyle derhal yangın yerine intikal ettiklerini belirten Kul, "Zamanında müdahale etmeseydik Oltu'nun üzerini kara bulutlar sarmıştı. Burada yüzlerce lastik var. Ayrıca meraya da sıçrasa yangını kontrol altına almamız çok zor olurdu." şeklinde konuştu.
Adeta zehir kusan araba lastiklerini titiz bir çalışmayla yangını tamamen söndüren itfaiye ekipleri rahat bir nefes alırken olay yerinde güvenlik çemberi oluşturan Oltu Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.