Vergi affı için geri sayım başladı - Kimler yararlanabilecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi affının gerçekleştirileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 31 Temmuz 2010 tarihinden önceki borçların yapılandırılacağını belirtti.

Vergi  affı için geri sayım başladı - Kimler yararlanabilecek
Vergi affı için çalışmalar yaklaşık iki aydır devam ediyordu. İki ayın sonunda beklenen açıklama Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan geldi. Başbakanlık binasında çalışmalar sonucu gelinen noktayı basın mensupları için değerlendiren Babacan, öncelikle tüm dünyada yaşanan küresel krizin yansımalarından bahsetti.

Kriz neticesinde vergi ve prim borcunu ödeyemeyen esnafın durumunu da düşündüklerini sözlerine ekleyen Ali Babacan, asıl tutarlarda indirime gitmeden borçların yeniden yapılandırıldığını ve bir ödeme planının çıkarıldığını ifade etti. Babacan, esnafın sıkıntı çekmemesi için taksit uygulamasına da plan dâhiline aldıklarını belirtti.

İşte Ali Babacan tarafından açıklanan yapılandırma kapsamına giren borç türleri Vergiler ve vergi cezaları, gümrük vergileri idari para cezaları, il özel idarelerin çeşitli harç ve para cezaları, SGK alacakları, belediyelerin ücret ve su alacakları, büyükşehir su ve atık alacakları, TEDAŞ'ın elektrik alacakları, Yurt-Kur öğrenim kredisi alacakları, TRT'nin elektrik payı ve bandrol ücretlerinden kaynakla alacakları, KOSGEB'in alacakları, TOBB'un ve bağlı odaların oda aidatı, OSB'nin elektrik, su ve doğalgaz alacakları ve yönetim alacakları."