Samanyolu okullarından kan bağışı kampanyası

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu, Türk Kızılayı ile birlikte 'Kan Bağışı Can Bağışı' kampanyası gerçekleştirdi.

Samanyolu okulları, çeşit

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu, Türk Kızılayı ile birlikte 'Kan Bağışı Can Bağışı' kampanyası gerçekleştirdi.

Samanyolu okulları, çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyulan kana ulaşmak isteyen vatandaşlara yardım elini uzattı. Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu yönetimi başlattıkları anlamlı kampanyayla hem vatandaşlardan hem öğrenci velilerinden destek istedi. Hazırlanan broşürlerle kampanyaya istenen desteğe vatandaşlar duyarsız kalmadı.

Okul binasına gelen vatandaşlar ve öğrenci velileri Kızılay'ın kan bağışı formlarını doldurdu. Kan bağışı gönüllüleri daha sonra kan gruplarının ve kan testlerinin yapılması için parmaklarından kan verdi. Doktor kontrollünden geçen gönüllüler, daha sonra kan vermeleri için sedyeye yatırıldı. Kan vermekten dolayı mutlu olduklarını ve ilk defa kan verdiklerini belirten gönüllüler, kampanyayı düzenleyen okul yönetimine ve Kızılay yetkililerine teşekkür ettiler.

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yıldırım, kampanya öncesinde seminerlerle öğrencileri bilgilendirdiklerini belirterek, "24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenci velilerinden de bağış konusunda yardım istedik. Kan bağışı, sadece kendi ihtiyacımız olduğu zaman hatırlanan bir konu olmamalı, herkesin bu konuda özen göstermesi gerekli." dedi.

Diğer taraftan, 'Kan Bağışı Can Bağışı' kampanyasına öğrenci velileri ve vatandaşların yanı sıra okul öğretmenleri de destek vererek, kan bağışında bulundular.