Kpss'ye Girecek Adaylara Ösym'den Uyarı

Batman Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Yöneticiliği başkanlığından 28 Kasım Pazar günü yapılacak olan KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavına gireceklere önemli bir uyarıda bulunuldu.

İl Sınav Yöneticiliği Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstlerinin emniyet güçleri tarafından elle ve dedektörle aranacağı; cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazın bina içine alınmayacağı belirtildi. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son
altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacağı ifade edildi. Açıklamada, sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, peçete, su ve şekerlemenin ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edileceği aktarıldı.
Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edileceği, sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edileceği, başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyeceği belirtilirken, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan adayların kesinlikle sınav binalarına alınmayacağı ifade edildi. Açıklamada, sınavdan önce tüm sınav yapılacak binaların güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri
tarafından detaylı biçimde aranacağı ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracının sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirileceği kaydedildi.
Sınav süresince, sınav binasında bina sınav sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacağı, sağlık nedeni ile sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirmeleri gerektiği aktarıldı.