Kızılay, Tavşanlı'da Kan Topladı

Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Mahmut Ulusoy, kan bağışından bulunmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 65 yaşını geçmemiş olması gerektiğini söyledi

Kızılay, Tavşanlı'da Kan Topladı
Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Mahmut Ulusoy, kan bağışından bulunmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 65 yaşını geçmemiş olması gerektiğini söyledi. Ulusoy, iki kan bağışı arasında geçen sürenin en az 3 ay olması gerektiğini anlattı.
Kilo sınırının da 50 olduğunu belirten Ulusoy, Türkiye'nin toplam yıllık kan ihtiyacının 1 milyon 800 bin ünite olduğunu ve bu sene Kızılay olarak ilk defa 1 milyon ünite kanı geçtiklerini kaydetti.
2014'e kadar Türkiye'nin tüm kan ihtiyacını Kızılay'ın karşılayacağını umduklarını dile getiren Ulusoy Kütahya bölgesinde ki hastanelerin kan ihtiyacının % 95'ini Kızılayın karşıladığını ifade etti.
Önceden kan ihtiyacı için sürekli anons yapıldığını fakat bu anonsların son 2 yıl da azaldığını vurgulayan Ulusoy bunun sebebini Kızılay'ın çalışmasından ve kan ihtiyacını karşılamasından dolayı azaldığını kaydetti. Ulusoy, Tavşanlı halkının kan bağışında önde gelen yerler arasında olduğunu ve bu ilgiden de memnun olduklarını sözlerine ekledi.