Evlerine hırsız giren köylüler güvenlik güçlerinden yardım bekliyor

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Hacınuhlu, Topluca, Esençay, Çaltılı ve Kelce köylerinde artan hırsızlık olayları dikkat çekiyor.

Evlere girerek altın

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Hacınuhlu, Topluca, Esençay, Çaltılı ve Kelce köylerinde artan hırsızlık olayları dikkat çekiyor.

Evlere girerek altın ve para çalan hırsızlar yüzünden evden çıkamayan köylüler, işlerinden geri kalınca güvenlik güçlerine haber verdi. Olayın tekrarlanmasından korkan köylüler, hırsızların bir an önce yakalanıp maddi ve manevi uğradıkları zararın tazmin edilmesini istedi.

Topluca köyü muhtarı Ali Özay Topluca ve Esençay köylerinde hırsızların evlere girdiğini söyledi. Özay, "Benim köyümde 2, komşu köy olan Esençay köyünde de 1 eve girip soydular. Toplam 3 burma bilezik ve bin TL'ye yakın para alan hırsızlardan korkmaya başladık. Ne yapacağımızı şaşırdık." dedi.

Evi soyulan Arif Tekin ise "Evde olamadığımız saatlerde kız çocuğumun düğünü için almış olduğum 4 bin civarında altın ve bin 500 TL paramı almışlar" şeklinde konuştu.

4 eve girilerek soygun yapılan Hacınuhlu köyü muhtarı Kadir Ceylan da "Köyümüzde bir hırsızlık olayıyla karşı karşıya kaldık. İlk benim evim soyuldu. Ben bunu jandarmaya bildirdim. Biz köylüyüz anahtarımızı üzerimize almayız kolay bulabileceğimiz bir yere koyarız çocuklarımız okuldan gelince dışarıda kalmasın diye. Eve geldim çocuklarımla beraber içeri girip oturdum. Okula giden çocuğum harçlık istedi. Cüzdana bir baktım boşalmış. Evin içine baktık yok. 2 bin 500 TL vardı alınmış" dedi. Daha sonra köyden 3 kişinin daha evine girildiğini söyleyen Ceylan, "Elleriyle koymuş gibi para ve altınları alıp gidiyorlar. 4 evden 116 gram altın ve 10 bin TL civarında para alındı. İnanın hergün korku içinde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Olayı Jandarmaya bildirdiğini söyleyen Muhtar Ceylan, "Bu konuda emniyet güçlerinin çok duyarlı olmasını istiyoruz. Köylü huzursuz. Kimse evini güvenip bahçesine gidip çalışamıyor." diye konuştu.