'Çoğunluk' filminin oyuncuları Gaziantepli öğrencilerle bir araya geldi

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülü alan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seren Yüce'nin yaptığı "Çoğunluk

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülü alan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seren Yüce'nin yaptığı "Çoğunluk" filminin oyuncuları, Gazi Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilerle buluştu.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema – Televizyon Bölümü Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Sait Liman moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Filmin Yönetmeni ve Senaristi Seren Yüce, Yapımcı Önder Çakar, Oyuncu Settar Tanrıöğen ve Nar Bilim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Şükran Yaşaroğlu katıldı.

Filmde herkesin özveriyle çalışarak, kendi benliğinden ayrılıp filmin bir parçası olduğunu belirten Yönetmen Seren Yüce, başından beri filmi iyi aktarmak gibi bir kaygı taşıdıklarını, bu konuda da başarılı olduklarını söyledi. Televizyondan çok fazla etkilenmeyen oyuncularla çalışmak istediğini belirten Yüce, televizyon dizilerinin sinema filmlerinden farklı bir mantıkla yapıldığına dikkat çekti.

Yapılan bir işin başarılı olabilmesi için o işe hakim olunması gerektiğini vurgulayan Yüce, şöyle devam etti: "Film için bir aylık süreç belirlemiştik. Bu aslında çoğu film için imkansız bir şey. Ama bizim şansımız yaver gitti ve filmi günü gününe aksatmadan bitirdik. Sinema televizyondan farklı disiplinler getiriyor. Başından bu yana filmi gerçekçi bakış açısıyla çekmek istedik. Sanırım başarılı da olduk. Kendini çok iyi anlatabilen bir film olduğunu düşünüyorum. Filmde ezen - ezilen meselesinde biz ezen tarafında olduk."

Bir filmin başarılı olabilmesi için iyi bir senaryoya sahip olması gerektiğini söyleyen Yapımcı Önder Çakar, "Ben senaryonun kuvvetine çok inanıyorum. Kötü bir senaryodan iyi filmin çıkması imkânsız gibi bir şey. Filmde senaryo bizi çok etkilemişti. İçimizde hiçbir şüphe olmadan bu filme başladık." diye konuştu.

"Senaryoyu okuduğum zaman beni ikna etmeyen hiçbir şey olmadı" diye konuşan Oyuncu Settar Tanrıöğen, "Film çekilirken hiçbir sorunla karşılaşmadık. Her şey yerli yerindeydi. Böyle olunca bizim de işimiz kolaylaştı. İnsanların bu filmle bu denli ilgileneceğini başından beri biliyordum" ifadesinde bulundu.

Nar Bilim, Kültür ve Sanat Derneği'nin 8 – 9 aydan bu yanma faaliyet gösteren bir dernek olduğunu söyleyen Nar Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Şükran Yaşaroğlu, Gaziantep'te sanat adına bir şeyler yapmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.