Cindoruk: Anlaşılan o ki hükümet Genelkurmay'ı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak istiyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, görevde bulunan üç generali açığa alan hükümete çağrıda bulunarak, ''Anlaşılan o ki Genelkurmay

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, görevde bulunan üç generali açığa alan hükümete çağrıda bulunarak, ''Anlaşılan o ki Genelkurmay'ı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak istiyorsunuz, gelin bunu tartışalım.'' dedi.

DP'nin Balgat'taki genel merkez binasında kadın kolları başkanlığı toplantısına katılan Cindoruk, burada kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konularında açıklamalarda bulundu. Cindoruk, konuşmasının bir bölümünde, konuyu güncel meselelere getirerek hükümete çağrıda bulundu. Hükümet tarafından görevde bulunan üç generalin açığa alınmasına değinen Cindoruk, şöyle konuştu:

''Anlaşılan o ki Genelkurmay Başkanlığı'nı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak istiyorsunuz. Gelin bunu tartışalım. Generalleri görevden alarak, açığa alarak bunu yapamazsınız. Genelkurmay'ı bakanlığa bağlamak istediğinizi açıkça ve erkekçe söyleyin. Biz de bunu tartışalım. Biz liberal ve demokrat bir partiyiz.'' dedi.

Hükümetin, generalleri görevden alarak arkadan dolaştığını, asıl amacın Genelkurmay'ı bakanlığa bağlamak olduğunu ileri süren Cindoruk, ''Açık ve kesin siyaset yapacaksınız. Demokratik sistemin içinde her şeyi tartışmaya hazırız. Kesinlikle demokrasi çerçevesinde bunlar çözülürse kalıcı ve sürdürülebilir bir demokrasi sağlanabilir. Biz bunları tartışmaya hazırız. Çünkü biz liberal ve özgürlükçü bir partiyiz. Biz demokrat bir partiyiz.'' diye konuştu.

Konuşmasında, ekonomik gidişata da değinen Cindoruk, dolaylı olarak ekonomik göstergelerin istikrara bağlı olarak iyi seyrettiğini belirtti. Cindoruk, ancak ekonomik göstergelerin iyi olmasının demokrasinin de geliştiği anlamına gelemeyeceğini ayrıca vurguladı. Cindoruk'un ekonomik gidişata ilişkin açıklaması şöyle:

''Türkiye, önemli konularda mesafe almış olabilir. Ekonomik verilerimiz artıyor. Türkiye'nin alt yapısının çok iyi olduğu gözüküyor. Bu veriler istikrar oldukça devam ediyor. Ancak ekonomik göstergeler demokrasimizin ve insanca yaşam hakkının gelişmişliğini göstermez. Öyle olsaydı, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin demokrasi ve insan hakları yönünden tartışılmazdı."