Aksaray'da 76 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı

Aksaray'da İl Genel Meclisi'nin yeşillendirme için tahsis ettiği 250 bin liralık ödenekle alınan 76 bin adet meyve fidanı törenle muhtarlara dağıtıldı.

Aksaray'da 76 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı
Düzenlenen törene Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan, AK Parti İl Başkanı Latif Ağır, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Sonbahar dönemi için 76 bin fidan temin ettiklerini ifade eden İl Tarım Müdürü Recep Öztorun, "İlkbahar döneminde 126 bin fidanı köy ve kasabalarımızda vatandaşlara dağıttık, onların dikimi gerçekleştirildi. Sonbahar döneminde de İl Özel İdaresi kaynağından 76 bin fidanı temin ettik ve bugün dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımıza verdiğimiz fidanlar köy ve kasabalarda vatandaşlarımıza ulaştırılacak ve Pazar gününe kadar tamamı toprakla buluşturulacak" dedi. Yeşil bir Aksaray için İl Genel Meclisi'nin desteğini sürdüreceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan, "Bu fidanlarla ilimizin yeşillendirilmesine katkı sağlayacağız. Yeşil Aksaray'ın adına yakışır bir şekilde yeşil olmasını, hem de meyve fidanlarının meyvelerinden de vatandaşlarımızın istifade etmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ve Aksaray'ın yeşil olmasını istediklerini ifade eden Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu da, "Biz istiyoruz ki memleketimiz ve Aksaray'ımız yeşil olsun. Meyveli ve meyvesiz ağaçlar var. Yerleşim alanları ve yakınlarına meyveli ağaçlar daha kenar bölgelere de meyvesiz ağaçlar gereklidir. Ağacın insana, hayvana, doğaya ne gibi faydaları olduğunu bizim anlatmamıza gerek yok. Biraz emek çeker çalışırsak, hem daha terlersek çok daha sağlıklı ve rahat olacağız. 126 bin ilkbaharda ve şimdi sonbahar döneminde 76 bin olmak üzere 2010 yılında toplam 202 bin meyve fidanı dağıtımını gerçekleştirdik. Bu sayıyı şöyle bir hayalinizde düşünürseniz Aksaray'ın rengini epey bir değiştirir. Aldığımız fidanlara emek vereceğiz, onlara en az 2 yıl boyunca çocuğumuza bakar gibi bakar ilgilenirsek, zaten 2 yılın sonunda onlar bize bakmaya başlayacaktır. Fidanlar bedava veriliyor diye aman iyi bakmamazlık yapmayalım. Zaten dağıtılan fidanların yüzde 90'ının tuttuğunu gözlemledik. Bu da projenin doğru bir şekilde ilerlediğini gösteriyor" diye konuştu.