AB bilgi yarışmasında Bursa'yı Mustafakemalpaşa TEK ve EML temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliği ile ülke çapında düzenlenen 'AB Bilgi Yarışması'nda Bu

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliği ile ülke çapında düzenlenen 'AB Bilgi Yarışması'nda Bursa'yı Mustafakemalpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsil edecek.

BTSO Eğitim Vadisi spor salonunda 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasından, 15 ilçeden seçilen okulların katılımıyla gerçekleştirilen AB Bilgi Yarışması il seçmeleri, büyük çekişmeye sahne oldu. 15 ilçeden seçilen ilçe temsilcisi 3'er asıl, 1 yedek öğrenciden oluşan ekiplerin mücadelesinde ipi göğüsleyen Mustafakemalpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. 15 sorunun yöneltildiği yarışmada ikinciliği Mudanya'dan Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi, üçüncülüğü de İnegöl'den Özel Altınnesil Anadolu Lisesi aldı.

18 ilin katılıyla Aralık ayında Ankara'da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasında Bursa'yı temsil edecek Mustafakemalpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibi Serhat Kaygusuz, Bahadır Gazi, Emre Çeven ve Furkan Aytay (Yedek)'dan oluşuyor. Ekibin rehber öğretmeni ise Ebru Solukoğlu.

Türkiye birincisi olan grup, öğretmenleri ile 2011 Şubat'ta yapılacak Belçika ve Macaristan seyahatine gitmeye hak kazanacak. Ayrıca dizüstü bilgisayar ve kitap setleri yarışmada dereceye giren takımlara verilecek.