Pet Şişe Kapakları Sandalye Olacak

İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından engellilere tekerlekli sandalye temin etmek için yurt genelinde başlatılan kapak toplama kampanyası Tavşanlı'da da destek buldu.

Hanımçeşme ve Subaşı ilköğretim okullarının öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Şaziye Öztürk Ersoy önderliğinde yaklaşık 80 kilogram pet şişe kapağı topladı.
Hedeflerinin 250 kilogram olduğunu belirten Hanımçeşme İlköğretim Okulu Müdürü Ali Küçükçakır bu hedefe ulaşacaklarından umutlu olduklarını söyledi.
Öğrenci ve velilerin bu kampanyaya duyarlı olduğunu ve kampanya hakkında bilgi alarak, pet şişeği kapaklarını bizzat okula teslim ettiklerini belirten Küçükçakır, bu kampanyanın amacına ulaşacağına inandığını ifade etti.
Amaçlarının; ilköğretim okullarında okuyan bedensel engelli öğrencilere tekerlekli sandalye temin etmek olduğunu vurgulayan Küçükçakır, "Şuan da bir öğrenci tespit ettik. Ancak köylerde ve kırsal kesimlerde engelli olan bir kardeşimize de tekerlekli sandalye temin etmek istiyoruz" dedi.
Tavşanlı halkının bu kampanyaya davet eden Küçükçakır, "Bize teslim edilen plastik kapakları İstanbul'a göndererek ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye temin edilmesinde katkı sağlayacağız" diye konuştu.