Erzincan'da Sanayi Meyveciliği Gelişiyor

Meyvecilik sektörünün hızla geliştiği Erzincan'da son yıllarda sanayi meyveciliği de hızlı bir gelişme trendi yakaladı.

Erzincan'da Sanayi Meyveciliği Gelişiyor
Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Tunay Gıda Meyve Konsantre Fabrikası Erzincan'da yetiştirilen birçok meyveyi işleyerek meyve suyu, bebek maması ve dondurma üretiminde kullanılmak üzere hem ülke içine hem de ülke dışına satıyor. Meyvecilik sektörüne yeni bir hareket getiren firmanın tesislerini gezen Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, firma sahibi Tuncer Kırtıloğlu ile görüştü. Tesisleri gezen İl Tarım Müdürü Ali Lek, böyle bir tesisin Erzincan için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.
Tunay Gıda'nın sahibi Tuncer Kırtıloğlu, modern teknoloji ile kurulan tesiste yılda yaklaşık 10 bin ton ürün işlediklerini söyledi. Elma, kayısı, şeftali, karadut, böğürtlen, kuşburnu gibi değişik ürünleri işlediklerini vurgulayarak, tesiste işlenen meyvelerin büyük çoğunluğunun Erzincan'dan tedarik edildiğini, Erzincan'ın yetersiz kalması durumunda ise çevre illerden alım yaptıklarını söyledi. İşlenen ürünlerin meyve suyu, dondurma ve bebek maması üreten firmalara satıldığını söyleyen Kırtıloğlu, ulusal ve uluslar arası firmalarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını, önümüzdeki yıllarda kapasitenin artacağını söyledi.
Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek ise, Erzincan'a modern ve hijyenik bir tesis kazandıran firma yetkililerine teşekkür ederek, meyvecilik sektörünün büyük bir ivme kazandığını, önümüzdeki yıllarda sanayi meyveciliğinin de kapasitesinin artacağını kaydetti. Erzincan'da meyvecilik için son derece uygun ve geniş arazilerin bulunduğunu kaydeden İl Müdürü Ali Lek, çiftçilerin bu toprakları meyveciliğe kazandırmaları için gerekli eğitim ve yayım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.