Erzincan Belediyesi'nden 245 Bin Tl'lik Sodes Projesi

Devlet Planlama Teşkilatının, sosyal gelişmenin ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması, beşeri sermayenin geliştirilmesi ihtiyacını etkin bir şekilde karşılamak üzere, 2010 yılı içerisinde programına aldığı ve Erzincan İlinin de içerisinde bulunduğu Sosyal Destek Projeleri (SODES)'nin değerlendirilmeleri sonuçlandı ve Erzincan Belediyesi'nin sunmu

Erzincan Belediyesi'nden 245 Bin Tl'lik Sodes Projesi
Devlet Planlama Teşkilatının, sosyal gelişmenin ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması, beşeri sermayenin geliştirilmesi ihtiyacını etkin bir şekilde karşılamak üzere, 2010 yılı içerisinde programına aldığı ve Erzincan İlinin de içerisinde bulunduğu Sosyal Destek Projeleri (SODES)'nin değerlendirilmeleri sonuçlandı ve Erzincan Belediyesi'nin sunmuş olduğu projeler içerisinden 2 adet proje kabul edildi.
Program çerçevesinde hazırlanan; Kültür, Sanat ve Spor içerikli toplam 245.800 TL. tutarındaki projelere ait sözleşmeler imzalanarak fiilen çalışmalar başlatıldı.Erzincan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki proje ile, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 245 bin 800 TL hibe alınarak kentin Kültürel ve Sosyal içerikli iki büyük ihtiyacı giderilmiş olacak.
Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 10 adet okul bahçesine çocuk oyun grupları, pergoleler, oturma bankları ve çöp kovaları gibi park elemanlarının yerleştirilmesi amacı ile hazırlanan "Her Okul Bahçesi Işıl Işıl" isimli proje SODES Kapsamında 170 bin TL hibe almaya hak kazandı.
Okul Projeleri kapsamında, 10 okul bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapan Erzincan Belediyesi, bu proje ile çalışmalarını yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinatörlüğünde Haziran ayı içerisinde tamamlayacak. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Akşemseddin, 75.Yıl İMKB, Göktürk, Hayrettin Paşa, Fevzi Efendi, Mehmetçik, Şeker, Sümer, Fatih ve 75.Yıl İlköğretim Okullarında çalışmalar bahar aylarında başlatılacak.
Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından 40 adet Jimnastik Aletinin Belediye bünyesinde bulunan uygun alanlara yerleştirilmesi amacı ile hazırlanan "Sağlıklı Gelecek; Spor ile Gelecek" isimli proje ise SODES kapsamında 75 bin 800 TL. hibe almaya hak kazandı.Erzincan Belediyesi tarafından hazırlanan bu projeler, il bünyesinde kabul edilen projeler içerisinde 245 bin 800 TL. ile en yüksek paya sahip.