AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Erdal: Kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Leyla Erdal, 'Kadına Yönelik Şid

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Leyla Erdal, 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada toplumsal duyarlılık için mücadele verdiklerini ifade etti.

AK Parti'nin anayasada değişiklik yaparak kadın erkek eşitliğini güçlendirdiğine dikkat çeken Erdal, şunları kaydetti: 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti'nde verdikleri insan hakları mücadelesine karşılık Mirabal kız kardeşler diktatörlerce öldürüldü. Mirabal kardeşlerin canları pahasına verdiği mücadele insan hakları ve kadın hakları savunucularının sembolü haline geldi. 1999 yılında 25 Kasım, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' kabul edildi. AK Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana insan haklarını her türlü değerin üstünde tutmaktayız. İktidara geldiğimiz günden bu yana hem temel insan hakları hem de kadın hakları alanında bir dizi düzenlemeye imza atıldı. Kadınların sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin tartışılması ve toplumsal duyarlılık oluşturulması için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz."

Kadınların toplumda hak ettiği yeri alabilmeleri için kadına şiddete karşı, kadın haklarının yanında yer aldıklarını aktaran Erdal, "Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz." ifadelerini kullandı.