Halkın Sesi Partisi Mardin Teşkilatı Basınla Buluştu

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Mardin İl Teşkilatı Yay Grant Oteli'nde basın toplantısı düzenledi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Mardin İl Teşkilatı Yay Grant Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. HAS Parti Mardin il Başkanı Mehmet Timurağaoğlu düzenlediği basın toplantısında siyasette yeni bir sayfa açmak, yeni bir siyasi yürüyüş başlatmak üzere medeniyet güneşi ile yola çıktıklarını Mardin ve ilçelerinde seçime hazır olduklarını söyledi.
HAS Parti il Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, 28 Kasım 2010 Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongreye Mardin'den iki otobüsle yola çıkacaklarını ifade ederek "Halkın Sesi Partisi, l Kasım 2010'da, bütün Türkiye'yi kuşatacak geniş bir kadro ile, çok kısa zamanda kuruldu. Seçime girebilmek için seçimden 6 ay evvel en az 41 ilde teşkilat kurmak ve büyük kongreyi yapmış olmak gerekmektedir. Şu anda 55 ilde teşkilatlandık ve 28 Kasım'da Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz.
Normal şartlar altında l yılda yapılabilecek bir çalışmayı biz 2 ayda tamamlıyoruz ve bunlar; milletimizin bize olan ilgisini, halkımızın bize olan teveccühünü, bize olan dua ve desteğini göstermektedir. Kongreye katılım için çok yoğun ilgi ve taleple karşılaştık. Ancak yolun uzak ve yorucu olmasından dolayı Mardin'den iki otobüsle katılacağız. Otobüsler 27 Kasım 2010 tarihinde il binasının önünden hareket edecektir. Kongrenin duyuru ve tanıtımı Türkiye'nin bütün illerinde yapılmaktadır. Bilbord, raket, el
ilanı, bez afiş, gazete ilanları gibi çalışmaların yanı sıra, Facebook ve Twitter bir siyasi parti tarafından ilk defa bu kadar etkin kullanılmaktadır. Bir milyon kişiye internetten mail yolu ile kongremizin davetiyesi ulaştırılmıştır. Yerel bazda; 150 yerel gazete, 80 yerel Tv, 130 yerel radyoya ilan verilmiştir. Sivil Toplum Kuruluşları (STK), odalardan borsalara, sendikalardan derneklere, vakıflara varıncaya kadar 9 bin davetiye gönderilmiştir. Bunun yanında tüm muhtarlarımıza da davetiye
ulaştırılmıştır. Türkiye'nin Siyasi Tarihinde iz bırakacak bir kongre yapacağız" dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Timurağaoğlu, elleri öpülesi öğretmenleri ücretli olarak çalıştıran zihniyeti protesto ettiklerini dile getirdi. Ücretli sistemi 'modern sömürü düzeni' olarak tanımlayan Timurağaoğlu, "Milli Eğitim'in bu yıl 40 bin öğretmen alacaklarına seviniyorum" diyerek, "Yanlız iktidar bunu seçim yatırımı olarak yapacaklardır" iddiasında bulundu.
Timurağaoğlu, "İnşallah öğretmenlerimiz bu oyuna gelmezler ve sandıkta gereken cevabı vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN EĞER GENÇLERİMİZ DAĞLARA ÇIKIYORSA O GENÇLERİ DE KAZANIP DAĞDAN İNDİRMEMİZ LAZIM"
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş önderliğinde başlatılan hareketin kimseyi incitmeden ve hakaret etmeden siyasi bir çizgi çizdiğini, insanları ötekileştirmeden kazanmaya çalıştıklarını belirten İl Baaşkanı Timurağaoğlu şöyle devam etti:
"Seçimden seçime insanlarımız hatırlanıyor; bu yanlış. Günün 24 saati yılın 365 günü insanımıza hizmet edilip refah düzeyini yükseltilmesi gerekir. Gerilim üzerine siyaset yapmadan biz insanları kazanmaya çalışacağız. Düne kadar 600 yıllık bir coğrafyaya hükmeden bir Osmanlı vardı. Ve burası 'Kürdistan' olarak isimlendiriliyordu ve biliniyordu. Atatürk dahi Meclis'te burası için 'Kürdistan' deniliyordu. Şimdi niye bunlar yasaklandı. Bu kadar ayrışmaya neden oldu. Gençlerimiz heba edildi. Biz insanları
ötekileştirmeden kazanmamız lazım. Bugün eğer gençlerimiz dağlara çıkıyorsa o gençleri de kazanıp dağdan indirmemiz lazım. Biz buna inanıyoruz. Bunu için de gerekli bütün hakların verilmesi taraftarıyız. 30 yıldır bölgemizde kan döküldü yeter artık diyoruz. Biz özgürlüklerden ve demokrasiden yanayız. Biz özgürlükler için ne gerekiyorsa yapacağız."