25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birlik, Dayanışma Ve Mücadele Günü

Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Yardımcı Doçent Doktor Yasemin Özgün, Kadınların evde, sokakta, işyerlerinde, çoğunlukla tanıdıkları erkeklerin tacizine, tecavüzüne, yaralayıcı ve öldürücü saldırılarına maruz kaldığını söyledi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birlik, Dayanışma Ve Mücadele Günü
Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Yardımcı Doçent Doktor Yasemin Özgün, Kadınların evde, sokakta, işyerlerinde, çoğunlukla tanıdıkları erkeklerin tacizine, tecavüzüne, yaralayıcı ve öldürücü saldırılarına maruz kaldığını söyledi.
Devlet'in kadına yönelik şiddete karşı tarafsız olmadığını belirten Özgün konuşmasını şöyle sürdürdü: " Yasalarda kimi düzeltmeler olsa bile genel olarak zihniyet ve uygulama halen kadını erkeğe tabi görmekte ve kadına yönelik erkek şiddetini meşrulaştırmaktadır. Uygulama ile düzenlemeler arasında çelişkiler devam etmektedir. Öte yandan çalışan kadınlar bu yıl da işyerinde cinsel taciz ve mobbing uygulamalarına maruz kalmaya devam ettiler. Kadınların çalışma yaşamında maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddetin özgül bir biçimini oluşturan bu uygulamalara karşı mücadele ne yazık ki henüz emekleme aşamasındadır" dedi.