İrlanda krizi Road Show'u etkilemedi, Emlak Konut arzda gözünü ilk 5'e dikti

Bugün ve yarın kesin talepleri toplayacak olan Emlak Konut GYO, 2 Aralık'ta İMKB'nin açılış gongunu çalmaya hazırlanıyor. Şirketin Genel Müdürü Kurum halka arzdan fiyat aralığına göre 1.4 milyar TL'ye kadar gelir beklediklerini söyledi


Bugün ve yarın kesin talepleri toplayacak olan Emlak Konut GYO, 2 Aralık'ta İMKB'nin açılış gongunu çalmaya hazırlanıyor. Şirketin Genel Müdürü Kurum halka arzdan fiyat aralığına göre 1.4 milyar TL'ye kadar gelir beklediklerini söyledi

Son günlerde piyasaları derinden etkileyen İrlanda'daki borç krizinin Emlak Konut GYO'nun halka arzına ilgiyi azaltmadı. Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, İrlanda krizi patlak verdiğinden bu yana dünyanın dört bir yanında araştırmalar yaptıklarını belirterek, 'Road Show devam ediyor, halka arz edilecek hisselerin yüzde 70'ini yabancı yatırımcılara ayırdık. Ön talepte hisselere ciddi ilginin olduğunu gördük. İrlanda'daki kriz nedeniyle şu ana kadar ilgide bir azalma söz konusu değil' dedi. Kriz ortamında yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul halka arzlarından birine imza atmaya hazırlandıklarını kaydeden Sur, yabancı yatırımcılar için ayrılan yüzde 70'lik payın sabit olmadığını ve kesin talep toplamanın sonunda değişebileceğini ifade etti.

GONG 2 ARALIK'TA ÇALACAK
24 Kasım'da talep toplama süresinin biteceğini söyleyen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan '26 Kasım'da sonuçları paylaşacağız. 2 Aralık'ta da işlem gongunu çalacağız. Bu halka arz bugüne kadar Türkiye tarihinde yapılmış arzların ilk beşine girecek' dedi. Halka arzdan elde edilecek gelirin fiyat aralığına göre değişeceğini kaydeden Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise '1-1.4 milyar TL gelir bekliyoruz, elde edeceğimiz bu geliri projelerimiz için kullanacağız' ifadesini kullandı.

SEKTÖRE DERİNLİK KAZANDIRACAĞIZ
EMLAK GYO'nun yüzde 99.9'unun sahibi olan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu halka arz ile Türkiye'deki yabancı yatırımcı sayısının artacağını ve emlak sektörüne derinlik kazandıracaklarını söyledi. Halka arzda ön talep toplama sürecinin bittiğini hatırlatan Bayraktar, 'Ülkemizin istikrarına yakışır bir ön talep toplama süreci yaşadık. İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde 'road show'lar düzenledik. Türkiye'ye yönelmiş olan dış yatırımları artırmak istiyoruz, yapacağımız kesin talep toplama süreciyle de bunu taçlandıracağız. Ciddi neticeler bekliyoruz' diye konuştu.

Temettü dağıtacağız
EMLAK Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ise özellikle yabancı ve küçük yatırımcıların temettü konusunda hassas olduklarına dikkat çekerek 'SPK'nın belirlemiş olduğu asgari oranda temettü vereceğiz, bu yıl şirket karlarının düşük olması nedeniyle sıfırlandı ancak biz genel kurulumuzun ardından temettü dağıtma kararı verdik' dedi.

HALKA ARZ KÜNYESİ
- Fiyat aralığı    1.60-2.15 TL
- Halka arz miktarı    625 milyon adet
- Halka arz oranı    % 25
- Tahsisat oranları      Yurtiçi bireysel yatırımcı %20
Yurtiçi kurumsal yatırımcı %10
Yurtdışı kurumsal yatırımcı %70

Esin GEDİK- esin.gedik@aksam.com.tr