Devrilen çelik direğin altında kalan işçi hayatını kaybetti

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika inşaatının çelik direklerini yerinden sökülmesi sırasında bir işçi vincin halatını bağlamak için çıktı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika inşaatının çelik direklerini yerinden sökülmesi sırasında bir işçi vincin halatını bağlamak için çıktığı 15 metre yüksekliğindeki çelik direğin üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

İş kazası Organize Sanayi Bölgesi 30. cadde üzerindeki bir fabrika inşaatında meydana geldi. Daha önce dikilmiş olan çelik direklerin sökülerek yeniden elden geçirilmesi amacıyla çalışma yapılıyordu. Direklerden bir çoğunu söken işçiler kalan yaklaşık 10 çelik direğin sökülmesi için sabah işe başladı. İşçilerden Muharrem S., ilk direğin sökümü için çelik direğe çıktı. Çelik direği üst kısmında vincin halatına takan Muharrem S., ilk direği başarılı bir şekilde aşağı indirdi. İkinci direğin sökümü için Muharrem S. tekrar direğe çıkmak istedi. Bu arada Mehmet Nehir (36), bir önceki direğe çıkan iş arkadaşını engelleyerek, 'Biraz hava alarım' diyerek 15 metre yüksekliğindeki direğe çıktı. Mehmet Nehir, vincin halatına takamadan yerinden sökülen direkle birlikte aşağı düştü. Mehmet Nehir direğin altında kaldı. Arkadaşları direği vinç yardımıyla kaldırarak kurmak istedikleri Mehmet Nehir, kafasına aldığı darbe sonucu hayatını kaybetti.

Mehmet Nehir'in mesai arkadaşları ise gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonar inceleme yaptı. Olayı anlatan vinç operatörü ise, vincin halatını bağlamak için çelik direğe tırmanan Mehmet Nehir'in, yerinden sökülen direkle birlikte aşağı düştüğünü anlattı. Bu sırada direğin altında kalan arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirtti. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Nehir'in, Kozaklı nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun zamandır ailesi ile birlikte Kayseri'de oturduğu öğrenildi.