Bostandüzü Mesire Alanı Yeniden Düzenlendi

Devrek ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bostandüzü mesire ve piknik alanı yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine açıldı.

Bostandüzü Mesire Alanı Yeniden Düzenlendi
Zonguldak'ın Devrek ilçesi sınırlarında yer alan Bostandüzü mesire alanı Devrek Kaymakamlığı tarafından yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine açıldı. Mülkiyeti Orman Bakanlığına ait olan ve yapılan anlaşma ile 10 yıllığına Devrek Köylere Hizmet Getirme Birliğine tahsis edilen mesire alanı Devrek Kaymakamlığı tarafından alan içerisinde doğanın dengesine hiçbir şekilde zarar vermeden yapılan tadilatla vatandaşın hizmetine açıldı.
Mesire alanında yapılan düzenlemeler ile ilgili bilgi veren Kaymakam Hüseyin Öner şöyle dedi:
" İlçemize yakın olmasından dolayı vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla çocukları ile birlikte gelip pikniklerini yapabilecekleri çocuklarını doğanın ortasında rahatlıkla eğlendirebilecekleri bir yer haline getirdik. Mesire yerinde yapılan çalışmalarda mevcut Ahşap köprü tamamen yeniden inşa edilerek ortama uygun bir köprü inşa edildi. Yürüyüş yolları ve korkuluklar yenilendi. Mevcut iki adet tuvaletin boya badanası, çatılarının onarımı ile elektrik ve sıhhi tesisatları onarıldı. İki adet çeşme yapıldı, iki adet metal ve 15 adet plastik çöp kovası satın alındı. İçme suyu terfii hattına 170 metre su borusu alındı. Hizmet binasının mutfak dolapları yeniden yapıldı, bir takım çocuk oyun grubu alındı. Üç adet bank alındı ve bir adet çocuklar için tahterevalli alındı. Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu piknik alanında mevsim itibarıyla yetiştiremediğimiz eksik kalan çalışmalara ilkbahara doğru yeniden başlanarak vatandaşlarımıza layık bir mesire yeri haline getireceğiz."
Kaymakam Öner 2010 yılı KÖYDES projesi kapsamında yer alan Yeşilköy, Akçasu Köy grup yolunda devam etmekte olan iki köprünün menfez çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Bosdandüzü mesire ve piknik alanındaki incelemelere Kaymakam Öner'in yanı sıra Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazana Çalışkan da katıldı.