Belediyede çalışacak geçici işçiler için kura çekimi yapıldı

Polatlı Belediyesi bünyesinde çalışacak geçici 50 işçi için kura çekimi yapıldı.

Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile Polatlı Belediyesi aras

Polatlı Belediyesi bünyesinde çalışacak geçici 50 işçi için kura çekimi yapıldı.

Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile Polatlı Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, toplum yararına çalışacak 50 geçici işçi, Kaşgarlı Mahmut Konağı'nda noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi. 50 kişilik iş için başvuru yapan 58 kişiden 8 kişi ise yedek geçici işçi olarak belirlendi.

Kura çekimine, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, İŞKUR Yetkilisi Bülent Ünal, Polatlı 1'inci Noteri Olcay Türkan, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Büyükkaya, iş başvurusunda bulunan kişiler katıldı. Kura çekimi ile belirlenen 50 geçici işçi ve 8 yedek işçi, Belediye Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak.

Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, yaptığı konuşmada, Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi kapsamında ücret ve sigortaları İŞKUR tarafından ödenmek üzere, daha önce de 3 aylık eleman çalıştırıldığını, bu yıl da 1-31 Aralık 2010 tarihleri arasında çalıştırılmak üzere 50 kişiyi belirleyeceklerini söyledi.

Öztürk, "Belediyemiz bünyesinde 1 ay süreyle, istihdam edilecek olan bu kişiler kış şartlarında kısa bir süre de olsa çalışma imkanı bulacaklar. Burada isimleri belirlenen kişiler, belediyemizin Park Bahçeler ile Fen işleri Müdürlüğü'nde çalışacaklar. İnşallah devletimiz daha büyük imkanlar sağlar, daha geniş iş imkanı bulurlar, bu işin arkası gelir diye umuyoruz, böyle bir şey bekliyoruz." diye konuştu.

Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi çalışma şartları hakkında bilgi veren İŞKUR Yetkilisi Bülent Ünal ise İŞKUR projesi kapsamında belediyede istihdam edilecek personelin, 18 yaşını bitirmiş olması gerektiğini söyledi. Ünal, şöyle dedi:

"İŞKUR'un düzenlediği mesleki eğitim kurslarına katılmamış olmak, daha önceki TYÇP'den maksimum 5 ay yararlanmış olmak gerekiyor, daha fazla yararlananlar bu imkandan yararlanamazlar. Herhangi bir özürlü aylığı alıyor olmaması, herhangi bir yerde SSK'lı ya da Bağkur'lu olarak çalışıyor olmaması, çalışılmasa da pirim yatırılmıyor ve kuruma kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor. İşsizlik aylığı alıyorsa kurumumuza gelerek bu aylığını kestirmesi gerekiyor ve İŞKUR'a kesinlikle kayıtlarının bulunması gerekiyor.''