Uyuşturucu Ticaretine 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası

Samsun'da bir otomobilde yapılan aramada esrarla yakalanan şahıs, yargılandığı mahkeme tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay önce İlkadım ilçesi Reşadiye Mahallesi'nde şüphe üzerine 55 LZ 340 plakalı otomobilde 4 adet satışa hazır hale getirilmiş esrar maddesi ve Burak B.'ye (20) ait evde yapılan aramada da 10 adet esrar paketi ele geçirmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan Burak B, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. "Uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarında
hakkında dava açılan Burak B.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi. 2 aydır tutuklu bulunan Burak B.,"Esrarı satmak için Çarşamba ilçesindeki bir kişiden aldım. Satıp nişanlıma yüzük alacaktım. Ancak, satamadan yakalandım. 1 yıldır esrar içiyorum ve tedavi olmak istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti Burak B.'yi "uyuşturucu ticareti" suçundan 4 yıl 2 ay hapis, 2 bin TL de adli para cezasına çarptırdı. "Uyuşturucu kullanmak" suçundan da denetimli serbestlik yasası kapsamında tedavi olmasına ve tahliyesine karar verildi.