Sigara Denetimlerinde Taviz Yok

Kütahya'nın Simav Belediyesi Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan Sigara denetim ekipleri, insanların toplu olarak bulundukları kapalı mekanlarda denetimlerini taviz vermeden aralıksız bir şekilde sürdürüyor

Sigara Denetimlerinde Taviz Yok
Kütahya'nın Simav Belediyesi Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan Sigara denetim ekipleri, insanların toplu olarak bulundukları kapalı mekanlarda denetimlerini taviz vermeden aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Bu günlerde denetimlerini artıran ekipler, yasağa uymayan işyerlerine 5 bin, kişilere ise 72 lira para cezası uyguluyor.
Ekipler denetim esnasında bir yandan sigara yasağını gösteren ikaz levhaları, mekân içinde izmarit ve yanmış tütün mamulü bulunup bulunmadığı, kapalı yerde küllük bulunup bulunmadığı kontrol ederken, bir yandan da vatandaşlarla sohbet ederek tütün ve tütün mamullerinin zararlarını anlatıyor.
Vatandaşlarda kapalı mekânlarda uygulanan tütün ve tütün mamulleri kullanma yasağıyla Türkiye'nin hava sahasının dumansız olmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyor.