RUDEF Başkanı Toprak: Kosova'daki seçimlerde iki Türk partisi katılacak

Kosova'da 12 Aralık ayında yapılacak erken seçimler için geri sayım başladı. Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Genel Başkanı Şuayip Toprak, Kosova

Kosova'da 12 Aralık ayında yapılacak erken seçimler için geri sayım başladı. Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Genel Başkanı Şuayip Toprak, Kosova'da yapılacak seçimlere iki Türk partisinin katılacağını, çifte vatandaşlığı olanların seçimlerde mutlaka oy kullanması gerektiğini söyledi.

Seçimlere başta Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Sakarya, Kütahya ve Eskişehir'den çok sayıda seçmenin oy kullanmak için Kosova'ya gideceğini belirten Toprak, "Zira bu şehirlerde hem çift pasaportlu vatandaşlarımız, hem de Türkiye'de okuyan Kosovalı öğrenciler var. Tüm çifte pasaportlu vatandaşlarımızı Kosova'da yapılacak erken genel seçimlere oy kullanmaya davet ediyoruz. Kosova'daki genel seçimlere 29 siyasi parti katılacak. İki Türk partisinin de katılacağı seçimlerin büyük önem taşıdığını herkesin bilmesi gerekir. Oy kullanma hakkına sahip Kosovalı vatandaşlarımız bilgi almak ve kayıt yaptırmak için pasaportlarıyla birlikte en geç 29 Kasım Pazartesi gününe kadar RUDEF genel merkezine müracaat edebilir." diye konuştu.