Öğrencilerden Halk Kütüphanesine Yoğun İlgi

Van'ın Bostaniçi Belediyesi bünyesinde 2006 yılından beri hizmet veren ve bin 500 üyesi bulunan halk kütüphanesi, öğrencilerin akınına uğruyor.

Öğrencilerden Halk Kütüphanesine Yoğun İlgi
İl merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bostaniçi beldesindeki Belediye Halk Kütüphanesi, öğrenci ve belde halkının en uğrak yeri oldu. Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinin yararlandığı kütüphane, sessiz ve sıcak ortamı ile ödev ve araştırmalarını yapmak isteyenler için vazgeçilmez mekanların başında geliyor. Birçok hizmetin düşünüldüğü kütüphanede, öğrenciler ödevlerini bitirdikten sonra kendileri için oluşturulan internet köşesinden de yararlanabiliyor. Üyelik yapmaları halinde haftada bir kitapta alabilen öğrenciler, yapılan hizmetten gayet memnun. Bostaniçi Belediyesi tarafından 2006 yılında oluşturulan halk kütüphanesi içerisinde bulundurduğu kitap ve materyalle bölgenin en iyi kütüphaneleri arasına girmiş durumda. Her gün yaklaşık 60 öğrencinin faydalandığı kütüphanede, yaklaşık 30 bin değişik türde kitap ve materyale sahip.
"AMACIMIZ EĞİTİMLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK"
Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, kütüphane ile amaçlarının kendisine, çevresine ve tüm tabiata saygılı bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Ergüneş, "Eğitim bizler için çok önemlidir. Bu çerçevede eğitimli bir nesil yetiştirmek için imkanlarımız dahilinde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Özellikle geri kalmışlığın, okuma oranın çok düşük olduğu bölgemizde, eğitim sıkıntısının ne denli sorun oluşturduğu ortadadır. Eğitimsiz olduklarından dolayı çocuklarımız, gençlerimiz farklı alanlara çekilebiliyor. Kendi barındığı, yaşadığı topluma zararlı birer birey haline getirilebiliyorlar. Bu sıkıntıları gidermek için birçok proje başlattık. Belde gençlerinin eğitimde daha başarılı olmaları konusunda yol gösterici olmak istiyoruz. Onları kahve ve internet kafe gibi kötü alışkanlıklarından uzaklaştırıp, topluma yaralı gençler haline getirmek istiyoruz" dedi.
Türkiye'de bireyler arasında kitap okuma ve araştırma bilincinin çok fazla olmadığının altını da çizen Ergüneş, "Biz çocuklarımızı kitap okuyan, araştırma yapan, bunu yaparken de isteyerek, severek yapan bir nesil haline getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.