İzmir Eğitim Diş Hastanesi uzman yetiştirir hale gelecek

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan Türkiye'de üç hastaneden biri olan İzmir Eğitim Diş Hastanesi'nin uzman yetiştirir hale geleceğini ifade etti.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan Türkiye'de üç hastaneden biri olan İzmir Eğitim Diş Hastanesi'nin uzman yetiştirir hale geleceğini ifade etti.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde bir kokteyl ve toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan birinci basamakta sağlık hizmetlerinin tamamının ücretsiz olduğunu söyledi.

Mehmet Özkan 10-15 kişilik birimler açmak suretiyle hizmetlere devam edeceklerini belirterek, Çiğli, Balçova, Gaziemir, Torbalı Diş Tedavi merkezlerinin açıldığını ifade etti. Özkan, Narlıdere yapılması planlanan diyş tedavi ve protez merkezinin faaliyete geçirilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Özkan, şöyle devam etti: "Ağız-diş sağlığı hizmetlerinde çok farklı bir noktadayız. Eskiden porselen, protez bir lükstü, artık standart bir uygulama haline geldi. Artık bu tür hizmetler ulaşılamaz olmaktan çıktı. 2010 yılının ilk dokuz ayında İzmir'de kamu kurumlarında bir milyon 182 bin İzmirli muayene ve tedavi hizmeti aldı. Hizmet veren poliklinik sayımızı arttıracağız. Narlıdere'de bir ağız diş sağlığı merkezi açacağız."

"HALKIMIZ ÇOCUKLARINI DAHA FAZLA DİŞ HASTANELERİNE GÖTÜRÜR HALE GELDİ"

Konak'ta bulunan ülkemizin üç eğitim diş hastanesinden biri olan İzmir Eğitim Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necmi Gökay da yaptığı açılmada hastaların gittikçe hareketli protez yerine sabit protezlere daha fazla talep ettiklerini, tedavi taleplerinin daha fazla olduğunu, kanal tedavisinin ne anlama glediğini ve önemini bildiklerini ve buna yönelik taleplerin arttığını söyledi. Gökay, "Daha çok teknik hizmetlerden ziyade hekimlik hizmetlerini halkımızın daha çok beklediğini görmekteyiz. Halkımız erken yaşta çocuklarını kontrole getirdiklerini görmekteyiz. Bütün bunlar mesleğimizin çıtasını yavaş yavaş yükseltmekte. Hatta dört beş sene öncesine kadar porselen krom estetik bir ihtiyaçmış gibi görülmekle beraber şu anda rutin normal uygulamalarımız arasında bulunmakta." diye konuştu.