Tatilcilerden geriye yol kenarlarındaki çöpler kaldı

Bayram tatilinden dönen tatilcilerin otomobillerinden attıkları çöpler yol güzergahlarını adeta çöplüğe döndürdü.

Karadeniz Sahil Yolu içinde ye

Bayram tatilinden dönen tatilcilerin otomobillerinden attıkları çöpler yol güzergahlarını adeta çöplüğe döndürdü.

Karadeniz Sahil Yolu içinde yer alan Fatsa-Kumbaşı arasındaki bölümde seyir halindeki araçlardan atılan çöpler çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çöpler arasında kirli bebek bezinden kadın pedine kadar her şey bulunuyor. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün yol kenarlarına diktiği çöple ilgili uyarıcı levhalar da çözüm olmadı.

Yol kenarlarına çöp atanlara tepki gösteren Ordu'nun Bozpete köyünden Hüseyin Güney, "Bu nasıl bir rezillik, bu nasıl bir kepazelik ben anlamadım. Bu çöpleri en iyi arabalara binen insanlar atıyor. Bir de öyle hızlı gidiyorlar ki arkasından yetişmen mümkün değil. Biz yetişebilsek gereğini yapacağız ama... Bu ülkenin okumuş, eli para tutmuş insanları, çoluk çocuk yanlarında iken bunu yaparlarsa bu ülkenin geleceği olamaz. Bunlar ne biçim insan?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ordulu Mustafa Dursun isimli vatandaş ise "Bu nasıl iş anlamak mümkün değil. Bütün yol çöp içinde kaldı. Ordu'daki yetkililer bu soruna bir çözüm bulmalı. Bana yetki verseler, alırım plakalarını, yazılır cezaları. Çöp atmanın bedelini görsünler. Yetkililer, 'Ordu turizm ile kalkınır' diyor, ama çevre temizliği olmadan turizm olur mu?" ifadesini kullandı.