Tatil dönüşü otogarlarda hareketlilik başladı

Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı tati

Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatilinin İstanbul'da geçiren vatandaşlar, akrabalarıyla hasret giderdikten sonra memleketlerine dönüş yapmaya başladı. Dönüşü son güne bırakanları otogarda yoğunluk karşıladı.

Tatil için İstanbul'u tercih eden Adrnan Kanbolat, ailesiyle birlikte İzmit'ten geldiklerini bayram tatilini burada geçirdiklerini söyledi. Çocuklarının okulu nedeniyle tatili sonlandırdıklarını belirten Kanbolat, "Gelirken yoğunluk yaşamadık. İstanbul'a gelirken karşı yön çok yoğundu. Bizim güzergahımız çok rahattı. Yol durumunu öğrendim dönüş yolu da açıkmış." dedi.

Adapazarı'nden tatil için İstanbul'a gelen Ertuğrul Kılıç, bir hafta burada kaldığını, okul için tekrar geri gideceğini söyledi. İstanbul'a gelirken İzmit tarafında kısa süreli bir yoğunluk yaşadıklarını belirten Kılıç, otogarın içerisinde yoğunluk olduğunu aktardı.

Metro Turizm Bayrampaşa Otogarı Müdürü Mustafa Korkmaz ise vatandaşın da taşımacılık sektörünün de bayram yaptığını söyledi. Doluluk oranlarının yüzde 100'ün üzerine çıktığını söyleyen Korkmaz, "Bayramın ilk gününden itibariyle başlayan bu yoğunluk son gününe kadar sürdü. Bizler bu durumdan gayet memnunuz. Uçaklardaki yerin olmayışı insanları karayollarına itti. Koyduğumuz ek seferler bile doldu. Hedefimiz bugün 120 bin yolcuyu yakalamak." diye konuştu.