Gerginliğe Tayvan son noktayı koydu; Maçtaki kararın, Güney Kore ile bir alakası yok

2010 Gwangzhou Asya Olimpiyatlarında Tayvanlı bir bayan oyuncunun diskalifiye olması ile Koreliler ile Tayvanlılar arasında başlayan gerginliğe Tayvan

2010 Gwangzhou Asya Olimpiyatlarında Tayvanlı bir bayan oyuncunun diskalifiye olması ile Koreliler ile Tayvanlılar arasında başlayan gerginliğe Tayvan hükümeti son noktayı koydu. Tayvan hükümeti yaptığı açıklamada "Tekvando maçındaki diskalifiye kararının, Güney Kore devleti ile bir alakası yoktur" dedi.

Gwangzhou'da 17 Kasım'daki bayanlar tekvando elemelerinde, Vietnamlı rakibi ile karşılaşan 25 yaşındaki Yang Su Jin (49), hatalı tekmesinden dolayı diskalifiye olmuştu. Ancak Tayvanlılar karara itiraz edip, Korelilerin kararın alınmasına karıştığını iddia etmişti. Bu olay da gerginliğin başlamasına neden olmuştu.

Ertesi gün Tayvan'daki Kore Temsilciliği önünde gösteri yapan Tayvanlılar, tepkilerini sanal aleme taşıyınca, iki halk internet üzerinden de karşı karşıya geldi. İş Tayvan'da yaşayan Korelilerin tehdit almasıan kadar varınca gerginliğe Tayvan hükümeti el atmak zorunda kaldı.

Tayvan'da muhalefet ile iktidarı birleştiren olaya ilişkin hükümet "Güney Kore ile ilişkilerimizin bozulması ne bize ne de Kore'ye fayda sağlar. Zaten olaya Korelilerin müdahalesi olmadığı ise ortada. Ama oyuncumuzun hakkını da aramaktan vazgeçmedik." açıklamasını yaptı.