AK Partili Kılıç: Samsunlular Başarı Üniversitesi için elini taşın altına koymalı

AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Canik Başarı Vakfı Üniversitesi inşaatının tamamlanması için yerel kaynakların devreye girm

AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Canik Başarı Vakfı Üniversitesi inşaatının tamamlanması için yerel kaynakların devreye girmesini istedi. Kılıç, "İnşaatlar belli bir noktaya geldi. Samsun'un öz sermayesi hala devreye girmedi. Artık Samsunlu hayırseverler de devreye girmeli." çağrısında bulundu.

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti, üniversite kampüsünde Samsunlu işadamları, siyasetçiler ve üniversite camiasını kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltıya katılanlara hitap eden Samsun Milletvekili Suat Kılıç, inşaatı devam eden üniversite inşaatının 100 yıllık rüyası olduğunu hatırlattı. 'Burada atılacak adım yüz yıllık rüyamızın bu arazi üzerindeki tezahürüdür' sözünü yineleyen Kılıç, "Bunu derken düşüncem; Samsun'un kalkınmasına yönelik özel sektör, hayırseverler, sanayiciler kendi fabrikalarının dışında şehrin ortak değerine yönelik bir eseri hayata geçirmek için bir araya gelebiliyorsa orada o şehir kalkınma dinamiklerini mobilize etmiştir. Samsun Canik Başarı Vakfı Üniversitesi benim için bu manayı taşımaktadır. Samsun'un öz sermaye birikimi böyle bir üniversiteyi tamamlamak için harekete geçebiliyorsa orada o iş bitmiştir." dedi.

Üniversite inşaatının belirli bir seviyeye geldiğine dikkat çeken Kılıç, şu ana kadar çalışmaların Samsun dışından gelen kaynaklarla yürütüldüğünü, ancak bundan sonra Samsun'un öz sermayesinin harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kılıç, "Arkadaşlar şöyle düşünüyor, 'dışarıdan gelen kaynaklara bu iş gidebildiği yere kadar gitsin, o kaynaklar bittiğinde biz devreye girelim.' Ben o zaman şunu ifade edeyim, devreye girme zamanı geldi ve sahiplenme zamanı geldi. Artık işin içine girme ve sahiplenme zamanı geldi. Bu işi planlanandan önce devreye sokmak için buna ihtiyaç var." çağrısı yaptı.

Canik Başarı Vakfı Üniversitesi tamamlandığı gün Samsun adına hiç kimsenin gözünün geride kalmaması gerektiğine vurgu yapan Kılıç, şöyle konuştu: "Üniversite tamamlanıp öğrenci almaya başladığında 'Samsun bundan sonra nasıl bir yön tayin eder', 'Samsun'un önü açılır mı büyür mü' kaygılarını herkes bir kenara atsın. Bu müessese öğrencilerini aldığı gün Samsun'la ilgili tüm endişeler son bulacaktır. O gün her sektörün önünün açıldığına kani olacağımız gündür."

"KAYSERİ BİZDEN SONRA BAŞLADI, ERKEN BİTİRDİ"

İki hafta önce Kayseri'de kurulan Melihşah Üniversitesi'ni ziyaret ettiğini anlatan Kılıç, Samsun'un üniversite için arsa aradığında Kayseri'nin bu konuda herhangi bir girişiminin dahi bulunmadığına dikkat çekti. Kılıç, "Onlar bizden sonra başladı, ama bizden önce bitiriyor. Oradaki işadamları fakültelere isimlerini verebilmek için yarışıyor. Kayseri çok hızlı hareket etmiş. Üniversitesini tamamlamak üzere ve bazı fakültelerine öğrenci almış durumda." diye anlattı.

Samsunluların artık elini taşın altına daha fazla sokması gerektiğini hatırlatan Kılıç, "Sadece birkaç tane okul kazanmak isteseydik bunu devletimizin yaptıracak imkanı var. Ama amaç herkesin geride bırakabileceği bir eser ortaya çıkarmaktır." diye konuştu.

Kahvaltı programının sonunda Suat Kılıç'a Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir tarafından, temel atma töreninde çekilen fotoğraflarından oluşan bir albüm takdim edildi.