Mikrofon açık kalınca bayramlaşmaya gelen CHP'liler hakkında 'dedikodu' yaptıkları duyulmuştu... ÖZÜR DİLEMEYECEK

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, diğer partilerle bayramlaşma sonrası AKP'li yetkililerle yaptığı sohbetin basına yansıması üzerine yaptığı açıklamada, özür dilemesini gerektiren bir fiili olmadığını söyledi.

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, diğer partilerle bayramlaşma sonrası AKP'li yetkililerle yaptığı sohbetin basına yansıması üzerine yaptığı açıklamada, özür dilemesini gerektiren bir fiili olmadığını söyledi.

Özdalga, sözlerinin bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak verildiğini ve bu konuda yasal hakkını kullanacağını ifade ederken “Özel sohbet olmasına rağmen, söylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum” dedi.

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, diğer partilerle bayramlaşma sonrası AKP’li yetkililerle yaptığı sohbetin basına yansıması üzerine yaptığı açıklamada, özür dilemesini gerektiren bir fiili olmadığını söyledi. Özdalga, sözlerinin bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak verildiğini ve bu konuda yasal hakkını kullanacağını ifade ederken “Özel sohbet olmasına rağmen, söylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum” dedi.

AKP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen milletvekili Haluk Özdalga, Kurban Bayramı’nın birinci günü AKP’li yetkililerle kameraların açık olduğunu fark etmeden yaptığı sohbete açıklama getirdi. Bu sohbet esnasında CHP’li milletvekilleri ve parti yöneticilerine yönelik ithaflarının basında farklı şekilde yansıtıldığını öne süren Özdalga, “Orada söylediklerimi tamamen çarpıtarak, söylediklerimle hiç ilgisi ve benzerliği olmayan, sehven dahi o şekilde yorumlanamayacak ifadelerimi yazan gazetelerle ilgili olarak da ben her türlü haklarımı kullanacağım. Bu hiçbir gazetecilik ilkesine uymamaktadır. Benim burada hiçbir kimseden özür dileyecek bir fiilim yoktur. Fiskos yapmadık. Özel bir sohbet yaptık. Özel sohbet olmasına rağmen, altını çiziyorum, özel sohbet olmasına rağmen söylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum” dedi. Konuyla ilgili yasal haklarını kullanacağını ve dava açacağını da sözlerine ekleyen Özdalga, dava sonrası kazanacağı parayı da “ilkeli habercilik” yapan basın kuruluşlarına dağıtacağını söyledi.

-"KİŞİLİK HAKLARIMA SALDIRI ANLAMINA GELİR"-

Özdalga basın toplantısında, yaptığı özel görüşmede CHP’lilerin oruç tutmalarına ilişkin değerlendirmelerini de yalanladı. “Esasen, zihnen hiçbir zaman kimin oruç tutup tutmadığı ile ilgili değerlendirmeler veya yargılamalar yapan bir kişi olmadığım için böyle bir ifadede bulunmam da mümkün değildir” diyen Özdalga, bu haberleri kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirdi. Basın mensuplarının, “Bu konuşmalar gıybet değil mi, dedikodu değil mi?” yönündeki sorularını ise yanıtsız bıraktı.

-"KILIÇDAROĞLU’NUN DİLİNİ KONTROL ETME SORUNU VAR"-

Açıklamasında kendisinin basına yansıyan sözlerine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP’li Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin açıklamalarına yanıt vermek istemediğini, “onun seviyesine inmek niyetinde olmadığını” dile getiren Özdalga, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise şu sözlerle yüklendi:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayla ilgili olarak şunu söyleyebilirim, bu ilk defa olmuyor, görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun dilini kontrol etme konusunda sorunu var. Ne olup bittiğini, gerçeği, önünü ve arkasını bilmediği konularla ilgili olarak kendisine uzatılan her mikrofona konuşuyor. Benim Sayın Kılıçdaroğlu'na önerim, bu dil sorununu, dilini kontrol edememe, diline sahip çıkamama sorununu çözmesidir.”

-GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEDİ-

Öte yandan Özdalga basın toplantısının ardından özel bir televizyon kanalına da konuk olarak açıklamalarını burada da tekrar etti. Yayının sona ermesinin ardından bazı televizyon kuruluşlarının “Buyurun görüntüleri birlikte izleyelim, analiz edelim” teklifini değerlendirmeye almayan Özdalga, aracına binerek parti genel merkezinden ayrıldı.(ANKA)