Başbakan'a iftiraya izin vermedi

Bakan Çiçek, katıldığı açılış töreninde sağlık yardımı isteyen vatandaşla tartıştı.



Bakan Çiçek, katıldığı açılış töreninde sağlık yardımı isteyen vatandaşla tartıştı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Konya'nın Bozkır ilçesinde dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu ve Mavi Tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Çiçek, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile birlikte geldiği Konya'nın Bozkır ilçesinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Çiçek, ilk olarak ABD'de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün yaptırdığı Mustafa ve Suna Öz Üniversite Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Yurdu yaptıran Mustafa Öz'den inşaat hakkında bilgiler alan Çiçek, ilçeye katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Çiçek, daha sonra Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bozkır Meslek Yüksekokulu'na geçerek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz'dan okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Çiçek, burada gazetecilerin ''Terörist başı Abdullah Öcalan ile terörün  bitirilmesi konusunda devletin anlaştığı'' yönünde iddialar bulunduğu ve bunun doğru olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ''Halk oylaması öncesinde de buna benzer haberler çıkmıştı. Bunun cevabı o zaman verildi. Gazetede yazılanlar o kesimden bazılarının 'bunlar olsun' diye sözleri, beyanları ve temennileridir. O tarafın bir kısım temennileridir'' dedi.

Ziyarette daha önce trafik kazası geçirdiğini ve SSK'nın hastane masraflarını 7 yıl sonra kendisinden faiziyle istediğini belirten bir vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''vatandaştan tüm tedavi masrafları konusunda herhangi bir ücret talep edilmeyeceği'' yönünde sözleri olduğunu iddia ederek Çiçek'ten yardım istedi.

Başbakan'ın böyle bir sözü olmadığını ifade eden Çiçek, ''Yardım istemek ayrı bir şeydir, Başbakan'a iftira atmak başka bir şeydir. Başbakan bu sözü ne zaman, nerede dedi? Biz, burada umumi işleri konuşuyoruz. Şahsi talepleri ortaya atarsanız, bu fırsatçılık olur. Bunların konuşulacağı yerler ayrıdır'' diye konuştu.

Daha sonra ilçe merkezine gelen Çiçek, burada vatandaşlara hitap etti.

Milletin kalkınması için çalıştıklarını dile getiren Çiçek, ''Devlet olarak çalıştığımız kadar insan olarak da yapacağımız çok şey var. Mustafa Öz, ilçeye örnek bir tesis kazandırıyor. Umarım bu Bozkır için bir başlangıç olur. Biz sizlerin taleplerini dinlemek için geldik. Bana ve bize düşen hizmet olacaksa Bozkırlıların yanında oluruz'' dedi.

Konuşmasının ardından Mustafa Öz Halk Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden Çiçek, görevli doktorlardan bilgi aldı.

Bozkır ilçesinde devam eden Mavi Tünel inşaatında incelemelerde de bulunan Bakan Çiçek'e, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mevlüt Pınarkaya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çiçek, beraberindeki heyetle birlikte, tünel çıkışında fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

AA