Genç Jokeyin Dörtnala Sağlık Mücadelesi

Küçüklüğünden beri atlara olan sevgisini meslek edinen 17 yaşındaki Apranti Cem Şen, Şirinyer Hipodromu'ndaki son koşusunda yarış sırasında düşerek geçirdiği beyin travmasıyla sağlık mücadelesi veriyor

Küçüklüğünden beri atlara olan sevgisini meslek edinen 17 yaşındaki Apranti Cem Şen, Şirinyer Hipodromu'ndaki son koşusunda yarış sırasında düşerek geçirdiği beyin travmasıyla sağlık mücadelesi veriyor. Her yarışta oğlunu yalnız bırakmayan baba Adnan Şen ilk kez gitmediği Cem'in son koşusunu televizyondan seyrettiğini ve düşüş anını ekran başında izleyerek şok olduğunu duygulu anlar yaşayarak ifade etti.
Jokey yamağı olarak adlandırılan Aprantiliği küçük yaştan itibaren atlara olan sevgisi ile bağdaştırarak meslek edinen 17 yaşındaki Cem Şen, Şirinyer Hipodromunda 30 Ekim tarihindeki 7. ayak koşusunda attan düşerek geçirdiği kazada Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık mücadelesi veriyor. Pazar günü yapılan yarışı arka sıralarda sürdüren Cem Şen, yarış sırasında henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü yere düşerek beyin travması geçirdi.
Oğlunu hiçbir yarışta yalnız bırakmadan heyecanla seyrettiğini belirten baba Adnan Şen ilk kez gitmediği 7. ayak koşusunu televizyondan seyrettiğini ve oğlunun düşüş anını ekrandan izlediğini şu sözlerle dile getirdi: "Pazar günü koşusunda Cem arkadaşı ile evden çıkarken 'Baba yarışa gelecek misin' diye sordu. Ben de 'Bakalım' diye cevap verdim O gün içimde ayrı bir sıkıntı vardı. İlk kez o gün yarışa gidesim olmadı. Ben de yarışı televizyondan takip ettim. Düştüğü an şok oldum. Hemen hastaneye koştum.
Tüm filmleri çekildi, kırık ya da herhangi bir iç kanama durumunun olmaması bizi sevindirdi."
BAŞARILI BİR SPORCU OLDUĞU İÇİN YİNE KOŞACAKTIR
Oğlunun İzmir'deki yarışlarda gösterdiği performans nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından eğitim amaçlı İrlanda'ya gönderildiğini belirten Adnan Şen, şunları söyledi: "Türkiye Jokey Kulübü tarafından İrlanda'ya eğitim amaçlı gönderildi. Eğitimini daha yeni tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Henüz 1 yıllık apranti olmasına rağmen Cem küçüklükten beri atları seviyor. Bu işi çok sevdiği için cesaretlidir. O yüzden tekrar koşar."
Adnan Şen, oğlunun son durumunun iyi olduğunu ve yemeğini yiyebilecek konuma geldiğini belirtti.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Fatma Nur Aktaş, 17 yaşındaki sporcunun sağlık durumu hakkında bilgi vererek, "Bize geldiğinde bilinci kapalıydı. Ancak uykuya meyilli olarak bir beyin sarsıntısı var. Ameliyatı gerektirecek bir durumu söz konusu değil. Beyin cerrahı bölümü takip altında. Destek tedavisi altında durumu gözlemleniyor" dedi.
(AH-YK-HO-Y)