Avrupa'da yaşayan Midyatlılar yatırım için dönüyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşlar Mardin'in Midyat ilçesine geri dönmeye başladı. Müzeyyen- Selim Alkan çifti bunlardan biri. Belediy

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşlar Mardin'in Midyat ilçesine geri dönmeye başladı. Müzeyyen- Selim Alkan çifti bunlardan biri. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu makamında ziyaret çift yapacakları yatırım hakkında bilgi verdi.

Çeşitli nedenlerden dolayı yıllar önce anayurtlarını terk etmek zorunda kalan Müslüman ve Süryani asıllı Türk, Kürt, Arap vatandaşlar memleketlerine yatırım yapmak için kolları sıvadı. Müzeyyen-Selim Alkan çifti bunlardan biri. Müzeyyen ve selim Alkan çifti, Almanya Parlamentosu'na geçen yıl seçilerek Sosyal Demokratlar Partisi'nden milletvekili olan Serpil Midyatlı'nın ebeveynleri. 34 yaşında seçilen bayan milletvekili, mecliste ilk Türk kökenli unvanını almıştı. Alkan çifti bu konuda oldukça gururlu olduklarını vurgulayarak, anayurtlarına yatırım yapacaklarından dolayı da memnun olduklarını ifade etti.

Alkan çifti, Midyat Belediyesi'ni ziyaret etti. 68 yaşındaki Selim Alkan, "40 yıldır Almanya'da yaşıyoruz. Ülkemizi çok özlüyoruz. Midyat çok güzel olmuş. Bu konuda belediye başkanının büyük emekleri var. Buraları dolaşmaya geldikten sonra Almanya'ya döndüğümüzde oradakilere Midyat'ı, ülkemizin küçük Paris'i diye anlatıyoruz. Gelip görenler hep methediyor. Huzur olduğundan yatırım yapak isteyenler bir hayli fazla. Bizler de buralarda yatırım yapmadan önce belediye başkanını ziyaret ettik." diye konuştu.

İlçede yatırım yapmak için arayış içinde olduklarını vurgulayan Müzeyyen Alkan da "Midyat'a geldiğimde kendimi çok huzurlu buluyorum. Bir kara toprağını tüm Avrupa'ya değişmem." ifadesini kullandı. Turizm üzerine yatırım düşünen Alkan çifti önümüzdeki aylarda bu konuda müjde vereceklerini belirtti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Nasıroğlu, "İlçemize yatırım için gelen kim olursa olsun elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Öte yandan Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryani asıllı Türk vatandaşlar, Midyat'a bağlı Elbeğendi köyünde her biri yaklaşık 400 biner

euro değerinde 12 villa yaptırmıştı.