Uşaklı Mustafa Dede Ömrünün Yarısını Hayır İşlerine Adadı

Uşşak Aşevi Yardım, Kültür ve Hizmet Vakfı 2

Uşaklı Mustafa Dede Ömrünün Yarısını Hayır İşlerine Adadı
Uşşak Aşevi Yardım, Kültür ve Hizmet Vakfı 2. Başkanı Mustafa Salıcı ömrünün yarısını hayır işlerine adadı. 35 yıldır çeşitli hayır kurumlarında gönüllü olarak çalışan ve Uşak halkının 'Yoksulların Mustafa dedesi' olarak tanıdığı Salıcı, kimsesiz kadınlar için sığınma evi kurmayı amaçlıyor.
Uşak'taki tüm yoksulların ve hayırseverlerin tanıdığı Uşşak Aşevi 2. Başkanı Mustafa Salıcı, eşinden ve yakınlarından sürekli şiddet gören ve kimsesi olmayan kadınlar için sığınma evi yapmayı hedefliyor. Kimsesiz kadınlar için sığınma evi yapılmasını sağlayabilmesi halinde hayattaki tüm ideallerine ulaşmış olacağını ifade eden Mustafa Salıcı, "Uşak'ta derdi olan herkes beni bulur. Yoksullara yardım etmek ve yardıma vesile olmak benim hayattaki en büyük mutluluğum"dedi.
Derdi olanların uğradığı en sık isim olan Uşaklı Mustafa Salıcı (68), aktifliği ve çalışma heyecanı ile gençlere de örnek oluyor. Gençliğinde fabrikalarda işçilik yaparak hayatını kazanan Salıcı, hayırseverliğe çocuklarını okula yazdırınca başladı. İlkokul Koruma Derneği ile gönüllülük macerasına başlayan Salıcı, zamanla çeşitli hayır kurumlarda aktif rol aldı. Bugüne kadar sayısız yoksulun imdadına koşan Salıcı, 1993'de Uşşak Aşevi'nin kurulmasında etkili rol oynadı. Sevgi ve Huzur Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşşak Aşevi'nin 2. Başkanı olan Salıcı, "Ömrümüm kalan yıllarını da hayır işlerine adayacağım. Çünkü hala biçare kadınlara kalacak bir mekan oluşturamadım" dedi.
Uşşak Aşevi'ndeki tüm organizasyonların altına imza atan her türlü işlemleri bizzat gerçekleştiren ve yoksulların evine her gün sıcak aş ve ekmek gitmesini sağlayan Mustafa dede, vakfa maddi destek sağlamak için de kapı kapı geziyor. Yerel yöneticilerin ve halkın güvendiği bir isim haline gelen Mustafa Salıcı, her yıl sünnet organizasyonu da düzenleyerek yoksul ailelerin çocuklarını ücretsiz sünnet ettiriyor. Bütün bu yaptıklarını yeterli görmeyen ve kimsesiz kadınlar için bir sığınma evi inşa etmek istediğini ifade eden Mustafa Salıcı bu konuda da çeşitli girişimlerde bulunduğunu ifade etti.
Darda olan yiyecek ekmeği olmayan herkesin Uşşak Aşevi'ne beklediklerini söyleyen Salıcı, "35 yıldır hayırseverle iç içeyim. Kentte yardıma muhtaç olanların yüzde 90'ını bilirim. Bu yüzden Uşak Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda da yönetim kurulu üyeliği görevine seçildim. 35 yıl daha yaşasam, hayır işlerinden yine kopmam. Çünkü bu iş bir hastalık. Bugüne kadar gerçekleşmeyen tek idealim var. Kentte; kimsesiz kadınlara sıcak bir yuva kurmak. Eşinden şiddet gören, sokağa atılan veya bakacak kimsesi olmayan kadınların kalacağı bir mekan olmasını arzu ediyorum. Bu konuda daha önce bir dizi girişimlerde bulunduk. Karaağaç Mahallesi'nde yıllar önce kadın doğum hastanesi yapılması amacıyla temeli atılan fakat ödenek yetersizliğinden dolayı tamamlanamayan binanın bu amaçla kullanılmasını önerdik. Fakat yetkililer bu konuya yeterli duyarlılığı göstermedi. Bu benim için çok önemli. Eğer kadınlara kalacak bir mekan yapılmasını sağlarsam hayattaki ideallerimi büyük ölçüde tamamlamış olurum"dedi.