Perakende Sektöründe İş Garantili Eğitim Hareketliliği Yaşanıyor

Migros Ticaret A.Ş. işbirliğinde İzmir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen Perakende Satış Danışmanı kurslarına ilgi yoğun oldu. İş garantili kurslar için başvurular devam ediyor.

Perakende Sektöründe İş Garantili Eğitim Hareketliliği Yaşanıyor
İŞKUR destekli mesleki eğitim kursları ile pek çok işsize umut olan İzmir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin Migros Ticaret işbirliğinde düzenlediği Perakende Satış Danışmanı kurslarına ilgi yoğun oldu. İzmir Üniversitesi İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi (İSTANBULSEM) tarafından verilmeye başlanan kursların ilk sınıfında 23 kişinin eğitimi devam ederken, ikinci sınıf teorik eğitimlerine 21 kişi ile başlandı. Kurslar için başvuru mülakatlarının devam ettiğini belirten İSTANBULSEM Koordinatörü Zeynep Bakankuş; "Migros Ticaret işbirliğindeki İŞKUR destekli bu kurslarımız için 6 sınıf açma hedefindeyiz. Devam eden mülakatlarımız için bilgi www.izmir.edu.tr/istanbulsem , www.istanbulsem.com , İstanbul@izmir.edu.tr adresleri ile internet üzerinden veya 0 212 249 0 444 numaralı telefondan alınabilir" dedi.
UYGULAMALAR MİGROS TİCARET MAĞAZALARINDA
45 gün sürecek eğitim içinde uygulama çalışmalarının Migros Ticaret tarafından belirlenen farklı formatlardaki mağazalarda yapılacağını belirten Bakankuş; "18 yaşından büyük, en az lise mezunu, son iki yıl içinde İŞKUR kurslarından faydalanmamış, kurs süresince SGK veya Bağkur'dan adına prim yatmayan, işsiz kişiler kurslarımıza başvurabilecek ve yapılacak ön mülakatı geçenler eğitime alınacak" açıklamasında bulundu.
BAŞARILI OLAN İŞE ALINACAK
İŞKUR destekli kurslar ile eğitim alacak 200 kişi Perakende Satış Danışmanı olacak; kursa katılan ve başarılı olarak sertifika almaya kazananların yüzde 50'si Migros Ticaret A.Ş. bünyesinde çalışmaya başlayacak. Kursiyerlerin günlük 15 TL'lik harcamaları ve kurs süresince kaza sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak.