Ormanlık Alanda Kaybolan Koreli Turistleri Jandarma Buldu

Tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine gelmeye çalışan 2 Koreli turist yollarını kaybedince ormanlık alanda kayboldu. Cep telefonuyla yardım isteyen turistleri jandarma ekipleri buldu.

Edinilen bilgiye göre, gezi için Fransız plakalı BB 253 PR plakalı araçları ile Türkiye'ye gelen Man Jık Yang (42) ve Sungtaek Na (56), Bolu'dan Karabük'ün Safranbolu ilçesine hareket etti. Yanlışlıkla orman yoluna giren turistler, Karabük'ün Eskipazar ilçesine bağlı Sofular Köyü Çetiören mevkiindeki ormanlık alanda yollarını kaybeti. Araçları çamura saplanan turistler cep telefonları çekmediği için bir süre yürüdükten sonra Kore'nin Ankara başkonsolosluğuna ulaşarak yardım istedi. Cep telefonu
sinyallerinden turistlerin olduğu yerin koordinatlarını belirleyen konsolosluk yetkilileri, Eskipazar Jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Ekiplerin yaklaşık 4 saat süren arama çalışmaları sonucunda turistlere ulaşıldı. Turistlerle birlikte çamura saplanan araç da çekilerek ilçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Koreli turistler sağlık kontrolünden geçtikten sonra gazeteciler tarafından Safranbolu'da bir konağa yerleştirildi.
Yollarını kaybeden turistlerden Man Jık Yang, gazetecilere, ormanlık alanda yollarını kaybettiklerini, araçlarının çamura batmasından dolayı konsolosluklarından yardım istediklerini ve ardından Türk jandarmasının kendilerini kurtardığını söyledi. Yang, kendilerini ormanlık alandan kurtaran Türk Askerlerine teşekkür etti.
(YE-MFK-Y)