Kırgızistan'da Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kurban Bayramı kutlamaları, eski meydanda kılınan bayram namazı ile başladı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kurban Bayramı kutlamaları, eski meydanda kılınan bayram namazı ile başladı. Bayram namazından sonra birbirleriyle bayramlaşan Kırgız halkı daha sonra da kurbanlarını kesmek için meydandan ayrıldı.
Bayram namazına gelen Ar-Namıs Partisi milletvekillerinden Tursunbay Bakur Uulu, tüm Müslümanların bayramını kutlayarak, "Türkiye olsun, Yakutya olsun, komşu ülkeler olsun hepsinin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Benim tek isteğim var. O da; Türk devletlerinin yaşadığı ülkelerde halkın mutlu olması" şeklinde konuştu.
Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Bişkek Şehir Din Müşavirliği Başkan yardımcısı Almanbet Süyorkulov kesilen kurbanların ve edilen duaların kabul edilmesi dileğinde bulunurken, namaz sırasında Kur'an okuyan Narkamal Mizrayimov da tüm dünyanın barış içerisinde yaşamasını diledi.
Her sene kurban keserek yardıma muhtaç insanlara dağıttıklarını ifade eden ve 16 yıldır Kırgızistan'da yaşayan iş adamı Ali Yüksel, bu yıl da 450 hayvan kesileceğini ve etlerin her zamanki gibi dar gelirli ailelere dağıtılacağını ifade etti. Yüksel, "Bugün burada 450 tane hayvan kesilecek. Bu sene geçen senelere nazaran biraz daha farklılık yaparak, 40 kişilik bir ekiple beraber herkesin evlerine kadar gitmeye karar verdik. İhtiyaç sahipleri önceden belirlendi, ellerimizde listeleri var. 3 gün boyunca
Bişkek ve çevresindeki bütün ihtiyaç sahiplerinin evlerine gidilip, etleri dağıtılacak" diye konuştu.