Kayseri'de Kaybolan 3 Çocuk 422 Gündür Bulunamadı

Kayseri'de geçen yıl Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin ile Türkan Ay, 422 gündür kayıp.

Şeker toplamak için çıktıkları evlerine bir daha geri dönmeyen 2'si kardeş 3 çocuktan hala haber alınamıyor. Bunun çocukları olmadan geçirdikleri dördüncü bayram olduğunu belirten Dilruba ve Ahmet Tekin'in annesi Leyla Tekin, bayramın kendilerine zehir olduğunu söyleyerek gözyaşlarını tutamadı. Tekin, "Bayramı mı, değil mi bilmiyoruz. 1 sene 4 aydır çocuklarımız yanımızda değil, herkesin çocukları gibi benim çocuklarım da yanımda olsaydı da bayramı gönlümüzce kutlasaydık. İçimiz buruk, canımız acıyor.
'Belki bu bayram gelirler' dedik ama gelmediler. Hala çocuklarımızdan bir ses yok" diye konuştu.
Çocukların bulunduğuna dair iddialara üzüldüklerini belirten Leyla Tekin, gerçek dışı iddialarla bir an heyecanlandıklarını ancak doğru olmadığını öğrendiklerinde yüreklerinin sızladığını kaydetti. Tekin, "'İç organları çalındı' diyorlar. 'Kalorifer kazanına atıp yakıldı' diyorlar. Polise anlatıyoruz, 'İlk duyan sizsiniz' diyorlar. Millet kötü haberleri nasıl yok etmiyor bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Evlatlarını kaçıranlara bir kez daha seslenen anne Tekin, "Ne amaçla çocuklarımı tutuyorlar? Niye büyüklerimiz el atmıyor bu çocuklara? Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan biraz daha ilgilenmelerini rica ediyorum. Herkes bayram yaşayacak, biz yaşayamayacağız. Neden bize bayram yaşatmıyorlar? Biz kaç bayramdır bayram yaşayamadık. Şu an çocuklarımız birilerinin ellerindeyse yalvarıyorum getirsinler. Bize mutlu bir gün yaşatsınlar" şeklinde konuştu.
Bayramda şeker toplamak için kapılarına gelen çocukları gördükçe içinin yandığını ifade eden Tekin, "Benim çocuğum da bir gün şeker topluyordu ve kayboldu. İçim acıyor onları gördükçe. Çocuklar çok dikkatli olsun. Bizim ciğerimiz yandı, başka anne babaların ciğerleri yanmasın" dedi.
Her gün takvimde gün saydığını belirten Tekin, akşama kadar gelmedikleri günü bir umut gelirler diye işaretlemediğini, ancak ertesi gün işaretleyebildiğini ve bugünle birlikte tam 422 gündür çocuklarının kayıp olduğunu belirtti.
Eşi Hamza Tekin'in 2 kere kap krizi geçirdiğini ve artık dayanamadıklarını, çocuklarının görüldüğü yerde polise haber verilmesini istediklerini söyleyen anne Leyla Tekin, gelecekleri günün ümidiyle hala çocuklarının odasını bozmadan kıyafetlerini ve eşyalarını saklıyor.