Binlerce Vatandaş Bayramda Türbeye Akın Etti

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine bağlı Eyyüp Nebi beldesinde, Hz

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine bağlı Eyyüp Nebi beldesinde, Hz. Eyüp, Hz. Elyasa ve Eyüp Peygamberin hanımı Hz. Rahime'nin türbeleri, Kurban Bayramı'na girerken ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiği türbede vatandaşlar sırtlarını sabır timsali taşa yasladılar, dualar ettiler.
Her bayram olduğu gibi bu bayramda Eyyüp Nebi beldesi ziyaretçi akınına uğradı. Viranşehir merkeze 15 kilometre mesafedeki beldeye Türkiye'nin her bölgesinden ibadet için gelen vatandaşlar, Hz. Eyyüp'ün hastalığı döneminde sırtını dayayarak dinlendiği 'sabır' taşına sırtlarını yaslayarak sabır diledi. Sırtını sabır taşına yaslayan bir ziyaretçi, "Sabretmek, şifa bulmak için Eyyüp nebiyi ziyarete geldiklerini ve Allah'tan şifa dilediklerini" dedi.
Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, beldede 3 tane türbe bulunduğunu ifade ederek, "Eyyüp Nebi beldesinde adından da anlaşılacağı gibi Hz. Eyüp Peygamber türbesi, Hz Elyasa Peygamber türbesi ve Hz Rahime türbesi bulunmaktadır. Beldemiz de bu türbelerin önemi çok büyük. Her zaman Eyyüp Nebi beldesine ziyaretçiler gelir fakat bayramlarda daha da artar. Beldeye Bayramın birinci gününde Yaklaşık 25 bin ziyaretçi geldi" diye konuştu.