Pedalları HES'lere tepki için çeviriyorlar

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yapımı süren Hidroelektrik Santrali (HES) projelerine karşı dikkat çekmek için Samsun-Hopa arasında bisiklet turu gerçekleş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yapımı süren Hidroelektrik Santrali (HES) projelerine karşı dikkat çekmek için Samsun-Hopa arasında bisiklet turu gerçekleştiren Çorlu Bisiklet Topluluğu üyeleri, Giresun'da çevreciler tarafından karşılandı.

Atağark'da Derelerin Kardeşliği Platformu üyeleri tarafından karşılanan Çorlu Bisiklet Topluluğu'na üye üç bisikletçi, Giresun'da bir süre mola verdi. Topluluk üyesi Aykut Müsget, etkinliğin HES'lere karşı tepkilerini göstermek ve çevre sorunlarını beraberinde getirmesi nedeniyle konuya dikkat çekmek istedikleri için gerçekleştirdiklerini belirtti. Müsget, HES'lere karşı olduklarını ve projelerin iptal edilene kadar pedallarını döndürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ali Dursun ise HES'lere karşı mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Dursun, Doğu Karadeniz halkının, HES'lerin çevreye verdiği zararlara karşı duyarlı ve bilinçli olmalarını, bu konudaki yalan sözlere kanmamalarını istedi. Dursun, HES'lerin yapımının durdurulması için 80 davadan 35'inde yürütmenin durdurulduğunu, yeni davaların açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Dursun, HES'lere karşı kendilerine destek veren Çorlu Bisiklet Topluluğu üyelerine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.