Kırgızistan'da halk bayram namazı için meydana toplanıyor

Kırgızistan'da camilerin yetersiz ve küçük olması nedeniyle bayram namazları meydanlarda kılınıyor. Bişkek halkı yarın kılınacak Kurban bayramı namazı

Kırgızistan'da camilerin yetersiz ve küçük olması nedeniyle bayram namazları meydanlarda kılınıyor. Bişkek halkı yarın kılınacak Kurban bayramı namazı için "Eski" adı verilen meydanda bir araya gelmeye başladı. Namazı Kırgızistan Genel Müftüsü Çubak Calilov kıldıracak. Namaz öncesi kutlama konuşmaları yapılacak. Bayram kutlamalarına devlet yetkililerinin yanı sıra yabancı ülkenin Bişkek temsilcilerinin de katılması bekleniyor. Namazdan sonra birbiriyle bayramlaşacak olan Kırgızistanlı Müslümanlar, Kurbanlarını keserek akraba ziyaretlerinde bulunacak.

Kurban bayramı münasebetiyle tebrik mesajı gönderen ABD'nin Bişkek Büyükelçisi Tatyana Gfoeller, kutlamasında Kırgızıstanlı Müslümanları Amerikan halkı adına kutladığını belirtti. Büyükelçi Gfoeller mesajında dünya halkı arasında din, dil ve kültürel farklılıklar olduğunu, ancak genel amaçlarının bir olduğunu vurgulayarak, öncelikle dünya üzerinde barışın hakim olması dileklerini ifade etti.