Eda Nur 179 bin lira için ölmüş

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Safranbolu'da Aşağıçiftlik köyünde yaşayan 4 ya...


TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Safranbolu'da Aşağıçiftlik köyünde yaşayan 4 yaşındaki Eda Nur Avcı'nın atış talimi sırasında başından vurularak ölmesinden askerleri sorumlu tuttu.
125. Jandarma Er Alay Komutanlığı'nın 179 bin lira kaynak bulamadığı için atış alanı güvenliğini sağlayamadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Eda Nur Avcı 170 bin lira için ölmüş" dedi. Ersin, atış alanı yakınındaki inşaat işçilerinin "can güvenliğimiz yok" diyerek inşaatı yarım bırakıp kaçtıklarını kaydetti.
Komisyonun CHP'li iki üyesi Ersin ve Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Eda Nur Avcı'nın ateş alanından gelen kurşunla öldüğü iddialarına ilişkin olarak Safranbolu'daki incelemelerini tamamladı. 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu'yla görüşmek isteyen Ersin ve Ertemur, "izinli" olduğu gerekçesiyle bu ziyareti gerçekleştiremedi.

Evlere 1000 metre mesafede
Olayda askerlerin ciddi ihmal ve tedbirsizliğinin bulunduğunu öne süren Ersin şunları söyledi: "Atış alanı alan, evlere 1000-1200 metre mesafede. Orada 20 yaşında, eline hiç silah almamış acemi askerler atış eğitimi yapıyor. Silahların menzili ise en az 3 bin metre. Aslında şimdiye kadar böyle bir kazanın meydana gelmemesini de mucize olarak değerlendirmek lazım." Ersin, "Eda Nur Avcı'nın babası, bu olay öncesinde bir ev yaptırıyormuş, hemen oturduğu evin yanına. Ama askeri alandaki talim atışı nedeniyle, 'can güvenliğimiz yok' diyerek inşaatı bırakmışlar" diye konuştu. Rapor, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na da sunulacak.